Annons:

Tjuven ställde varorna på disken – ”Det kändes hotfullt”

La Classe utsattes för en udda stöld i lördags. Ägaren Magnus Gustafsson tyckte att stämningen var hotfull. Foto: Simon Henriksson

Tjuven ställde varorna på disken – ”Det kändes hotfullt”

I lördags eftermiddag drabbades La Classe av ännu en stöld. Men den här gången var tillvägagångssättet helt annorlunda. Tjuven ställde stöldgodset på disken och berättade klart och tydligt att han tänkte stjäla varorna.
– Han sa ”det här ska jag ta och jag kan ta tio parfymflaskor till innan Polisen kommer”, berättar den frustrerade butiksägaren Magnus Gustafsson.

Annons:

La Classe har varit utsatt för flera stölder under den senaste tiden. I lördags var det dags igen. En man mellan 25-30 år var dessutom ovanligt fräck. Personen var inne i butiken redan på förmiddagen och försökte då att pilla bort larm från flera produkter.

– Jag lade märke till honom direkt och när han gått förstärkte jag larmen på de produkter som han pillat på.

Några timmar senare kom tjuven tillbaka och efter en halvtimmes betjäning i butiken tog han med sig en parfym och ett par örhängen till disken – där han meddelade att han tänkte stjäla dem.

– Han gick och hämtade det från hyllan och ställde det vid kassadisken och sa att ”det här ska jag ta och jag kan ta tio parfymflaskor till innan Polisen kommer”.

 "Aldrig varit med om det"

Magnus Gustafsson upplevde att händelsen var skrämmande.

– Jag blev rädd och det kändes hotfullt. Jag har aldrig varit med om det tidigare.

Mannen fastnade förstås på film vid flera tillfällen och i dag lämnade Gustafsson över materialet till Polisen.

– Sådana här saker tär på lusten. Jag kan inte vara ensam om det, även om det känns som att vi är utsatta.

 Sex stölder på mindre än ett år

Sedan övervakningskamerorna installerades den 20 november ifjol har La Classe anmält sex stölder och ett inbrott.

– Jag räknar från att vi satte upp kamerorna och därmed fick tydliga bevis.

Hur ser du på hjälpen du får från Polisen?

– De som kommer hit är jättebra, men det är inte bara Polisen i kedjan, det är även åklagare och domstol. Jag vet att vi i ett ärende fått information om att ärendet avslutas, de övriga vet jag inte hur de har gått till.

 Polisen ville inte ha bild

Däremot reagerar Gustafsson på att Polisen inte vill ha bilder på gärningsmannen vid anmälningstillfället.

– Det som är jättekonstigt i polisens arbete är att de inte vill ha någon bild på personen. Däremot vill de ha ett signalement. Med dagens teknik är det inte svårt att föra över en bild som sedan kan gå ut till alla poliser i tjänst i området. Den här personen var definitivt påverkad av droger eller alkohol och den kanske kommer fortsätta att göra fler saker. Vill man förebygga att sådana här saker kan hända så vore varje polisman betjänt av en bild på personen. Nu får de filmerna två dagar senare istället och det tycker jag är konstigt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt