Annons:

Ägaren efter senaste inbrottet:

La Classe utsattes under natten för ett nytt inbrott, det andra på sex veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Ägaren efter senaste inbrottet: "Då blir jag kanske hotad"

Parfymeributiken La Classe i Vimmerby drabbades i natt av det andra inbrottet sedan den 11 september.
– Frågan är vad som händer om jag sover här över natten? Då blir jag kanske hotad, säger den uppgivne och nedstämde butiksinnehavaren Magnus Gustafsson.

Annons:

Ännu en morgon har Magnus Gustafsson, ägare till La Classe i Vimmerby, fått vakna upp till ett inbrott i butiken.

De hade inbrott den 11 september och i natt, sex veckor senare, krossade två gärningsmän rutan till entrédörren och tog sig in i butiken.

– Det är jobbigt. Det är inte speciellt länge sedan vi hade inbrott och det har man inte hunnit glömma. Alla åtgärder från det inbrottet är inte ens vidtagna. Man kan ju inte bo här, frågan är vad som händer om jag sover här över natten? Då blir jag kanske hotad, jag vet inte, säger Magnus Gustafsson.

"La armen på hyllan"

Tjuvarna var inne i butiken i några minuter och plockade på sig en stor mängd varor.

– De tog en stor säck, la armen på hyllan och drog ner allt i säcken. Jag vet inte hur mycket de har stulit men det är betydligt mer än vad en enskild person använder för eget bruk under många år.

Var de något speciellt de var ute efter denna gång?

– Jag vet inte riktigt men det är i alla fall hudvårdsprodukter och parfymer som är borta. Både kvinnor och män får se upp om de tänker köpa billiga parfymer framöver, de kommer kanske härifrån.

Stor och tung gatsten krossade rutan

Polisens tekniska brottsplatsundersökning avslutades på tisdagsförmiddagen och den här gången har tjuvarna ställt till med mycket oreda bland det som finns kvar och där de har röjt runt.  

– Det är betydligt mer att inventera i dag jämfört med förra gången. Nu ska vi städa och inventera och det är en del saker som är trasiga.

Båda gångerna har tjuvarna tagit sig in genom att krossa rutan till entrédörren.

– Förra gången använde de en slägghammare, nu var det en gatsten och hammare. Det var ingen vanlig gatsten, det är fem centimeter tjock, 15 centimeter bred och 30 centimeter lång. Man kastar inte den så långt, den är tung. Den ligger här på golvet framför mig och jag har inte lyft på den nu. Jag vet inte om den har förstört något när den landade.

"Tar mycket på psyket"

På en skylt som finns placerad utanför butiken står det att de tänker öppna klockan 14.00 i eftermiddag.

– Den skylten har jag kvar från förra inbrottet. Den gången skrev jag att vi öppnar 14.00, jag får se hur det blir i dag. Det är mer att göra denna gång.

Men några planer på att ge upp och sälja butiken finns inte.

– Tanken är ändå att vi ska betjäna våra kunder och bedriva en affär, det är därför vi har butik men på grund av allt det här så blir det svårare och svårare. Det tar jäkligt mycket på psyket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt