Annons:

Trump kan stoppa Vimmerbyprofilens drömresa –

Nöjesprofilen och företagaren Linda Carlsson kan stoppas från att resa in i USA. Hon är nämligen född i Iran.

Trump kan stoppa Vimmerbyprofilens drömresa – "Gör ont"

Nöjesprofilen och vd:n Linda Carlsson har en drömresa med sonen bokad till USA. Men nu kan den bli inställd. I Lindas pass står det nämligen att hon är född i Iran. – Mest ont gör det att inte få följa med min son till Disney World för första gången, säger hon.

Annons:

Den nytillträdde amerikanske presidenten Donald Trumps order om att förbjuda vissa medborgare från sju länder i den del av världen som domineras av muslimer att resa in i USA drabbar även invandrare i Sverige. Och även de som adopterats till landet. 

Linda Carlsson, vd på Materialmännen och ägare till Club Prime, vet inget annat än Sverige. 

Hon var bara några månader när hon adopterades från Iran. Ändå kan hon drabbas av Trumps inresestopp. 

– Den starkaste känslan just nu är ilska, men samtidigt är jag besviken och känner en viss känsla av diskriminering. Jag känner mig rätt maktlös, jag kom till Sverige när jag bara var några månader gammal och är uppfostrad och uppväxt enligt svenska traditioner och synsätt. Jag har ingen religiös tro mer än att jag tror på kärlek framför hat, säger Linda Carlsson. 

Felet är att hon är född i ett av de sju länder som Trump har pekat ut. På Lindas pass står det att hon är född i Iran och det räcker eventuellt för att stoppa henne.

– Det är två fel på mig: jag råkar vara född i fel land och med fel hudfärg och har dessutom ett pass som berättar detta. 

Studerat i USA

Linda Carlsson har tidigare både studerat och semestrat i Förenta staterna. 

– Trump beter sig riktigt illa just nu. Att stoppa min inresa i USA, ett land som jag älskar att semestra i, har studerat i och håller högt känns för jävligt rent ut sagt. Just nu ser inte chanserna goda ut. 

I morgon kommer Linda söka sitt inresetillstånd i USA. 

– Därefter får jag mitt beslut och blir jag nekad inresa är det bara att bita i det sura äpplet och stanna hemma. Då förlorar jag investerade pengar, men mest ont gör det att jag inte får följa med min son till Disney World för första gången. Dessutom är det en välbehövlig semester, jag har jobbat två heltider de senaste två åren utan semester. 

Mycket oklart

Helt kört för Vimmerbyprofilen är det dock inte, men några nervösa dygn väntar. Det är fortfarande mycket som är oklart kring USA:s nya beslut. 

– Får jag inresetillstånd, och känner mig själv rätt, så åker jag och tar problemet i passkontrollen i USA. Jag kommer förbereda mig med personbevis för mig själv och från mina föräldrar samt annat som ska styrka mitt "riktiga" jag. Jag tänker kämpa hela vägen ut. 

Vad säger allt det här, tycker du?

– Jag blir rädd för vad som kommer hända med världen när en enda man kan döma alla människor som är födda, i mitt fall inte ens uppvuxen, i vissa länder till terroristhot.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt