Annons:

Vimmerbyprofilens resa blir inte av – har dubbla medborgarskap

Det blir ingen USA-resa för Linda Carlsson, som också är iransk medborgare.

Vimmerbyprofilens resa blir inte av – har dubbla medborgarskap

Linda Carlsson har levt hela sitt liv i Sverige. Förutom sex månader. Därför blir det nu ingen resa till USA för Primes ägare och Materialmännens vd. – Jag har haft kontakt med amerikanska vänner som skäms som fan över det här, säger hon.

Annons:

Redan i går skrev vi om nöjesprofilen och företagaren Linda Carlsson. Då var det fortfarande osäkert om Donald Trumps inreseförbud skulle påverka henne.

Nu är det klart – det blir ingen resa till det USA hon älskar. 

Linda Carlsson är född i Iran och har därmed dubbla medborgarskap. Något hon inte känt till tidigare. 

– Under 40 års tid har jag trott att jag endast är svensk medborgare, då jag bara har haft svenska föräldrar i hela mitt liv. Mina första sex månader bodde jag på ett barnhem i Teheran. Men livet är fullt av överraskningar, jag har alltså dubbla medborgarskap, säger hon.

Ingen resa

Det innebär att den amerikanske presidentens beslut att införa inreseförbud för medborgare från sju muslimska länder definitivt påverkar henne. Resan blir inte av. 

– Det som gör mest ont är att grabben ser fram emot detta och att det här kommer göra honom besviken. Han kan ju aldrig förstå varför inte jag hänger med, säger Linda Carlsson.

Flera gånger har Linda semestrat i Förenta staterna och hon har också studerat i landet. 

– Till skillnad från många andra så dömer jag inte ett helt lands medborgare för en mans beslut. Jag kommer fortsätta att älska det USA jag känner. 

Hon är naturligtvis ledsen över det hela. 

– Ledsen blir man, samtidigt som man inte kan förstå hur en man kan påverka så många människor som aldrig någonsin gjort något för att skada hans kära Amerika, mer än att man spenderat massa pengar där så att han och hans invånare fått in skattepengar. 

"Tack och lov inte Sverige"

Oavsett om Trump ändrar sitt beslut, kommer hon inte bege sig till USA förrän en ny president är vald. 

– Resor dit får det bli stopp på tills det finns en ny president på plats. Jag har haft kontakt med amerikanska vänner som skäms som fan över det här. 

Vad tycker du om att man nu gör skillnad på svenskar och svenskar?

– Det är ju tack och lov inte Sverige som gör skillnad på svenskar och svenskar, utan det är ju Trump och hans anhängare. 

Sonen åker

Dock kommer Lindas son att få åka till USA. 

– Ja, han kommer att åka dit med sin andra mamma. Vi kan inte förstöra allt han sett fram emot bara för den här idiotin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt