Annons:

Tempo-ägaren om bilrånet:

Björn Johansson driver Tempo i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Tempo-ägaren om bilrånet: "Det är tragiskt att det händer"

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen blev en kvinna rånad på sin bil utanför Tempos butik i Vimmerby. Butiksägaren Björn Johansson tycker förstås det är förskräckligt.
– Det är tragiskt att det händer, säger han.

Annons:

Rånaren, som polisen kunde gripa en halvtimme efter händelsen, stod utanför butiken och väntade på kvinnan som varit och handlat. Han slet henne sedan ur bilen – och körde iväg.

– Det är tragiskt att det händer och att man blir rånad på sin bil. Det är förskräckligt, säger Tempo-ägaren Björn Johansson. 

Hela händelseförloppet finns fångat på övervakningskameran.

– Det kunde ha varit vem som helst. Han stod utanför, väntade på att hon gick till bilen och slet sedan ut henne ur bilen. Man ser det på filmen och den har vi gett till polisen, säger Björn Johansson.

Kvinnan gick åter in i butiken efter händelsen och på så sätt kunde polisen larmas snabbt.

– Det är förstås bra att det finns på film och bra att polisen så snabbt kunde gripa gärningsmannen. Hon var förstås chockad och skulle ju bara åka iväg när hon varit inne och handlat. 

"Vad ska man göra?"

Polisen uppger att mannen ska ha använt något tillhygge, men det är inget Björn Johansson har sett.

– Det vet jag inget om men det är ju illa nog att bli rånad på sin bil. Vad ska man göra i det läget? Det är bara att försöka värja sig. 

Det har hänt en del otäcka händelser utanför Tempo. Vad tänker du om det och kundernas säkerhet?

– Det kan hända var som helst, men det är inget roligt såklart. Det känns som att det blir värre och värre och man måste vara vaksam hela tiden. Man är lite mer sådär när man ser någon i dag, att man är lite mer orolig. 

Mannen som greps, och ska förhöras under dagen, är även misstänkt för försök till ett rån på onsdagskvällen. Även vid det tillfället ska han försökt ha komma över en bil. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt