Annons:

Här är Frödinges mejeris nya platschef

Frödinge Mejeris nya platschef heter Erik Edlund. Foto: Privat

Här är Frödinges mejeris nya platschef

Frödinge mejeri har hittat sin nya platschef. Han heter Erik Edlund, är 34 år gammal och kommer närmast från IKEA Industry i Hultsfred. – Min relation till Frödinge är att jag har ätit deras produkter och tycker om dem. Framför allt kladdkakan, säger Erik Edlund och skrattar.

Annons:

Den 24 april får det anrika mejeriet i Frödinge en ny platschef. 

Då tillträder 34-årige Erik Edlund tjänsten. Han ersätter därmed Klas Steensrum, som i höstas lämnade jobbet.

– Anledningen är just det här att jag såg detta som en ny utmaning. Det är nya produkter, nya processer och nya människor som är utmaningen och det är en helt ny koncern för mig, säger Erik Edlund. 

Han har ingen erfarenhet av att jobba med livsmedel, men har arbetat i Ikea Industry sedan 2009. 

– Jag har god erfarenhet av produktion och olika produktionssystem. Nu behöver jag lära mig mer om livsmedel, både det vad gäller kvalitets- och hygienkrav och produktionsmetoder. Det ska bli spännande. 

"Kräver hela min uppmärksamhet"

Erik Edlund, som ursprungligen är från västgötska Tidaholm, bor i Linköping och det har gjort sedan mitten av 2000-talet. Precis innan han började på Ikea i Hultsfred blev han klar med sin universitetsutbildning till civilingenjör inom maskinteknik. 

– Jag har haft olika uppdrag inom företaget. Jag började som produktionsingenjör, gick vidare och jobbade centralt med uppdrag kring effektiviseringar och ledarskap. Jag har rest runt till olika fabriker både i Sverige och Europa. De senaste tre och ett halvt åren har jag varit produktionschef i fabriken i Hultsfred. 

I nuläget ligger hans fulla fokus på att fullfölja sin tjänstgöring på Ikea. 

– Jag har ännu inte satt mig in i några detaljer kring den operationella verksamheten. Ikea har gett mig mycket och det är viktigt för mig att avsluta där på professionellt sätt. Det kräver hela min uppmärksamhet just nu. 

Viktigt med lärande organisation

Frödinge mejeri har, sedan mejeriet togs in i den stora Orkla-koncernen, vänt den dystra trenden. 

– Det viktiga måste vara att säkra en hållbar produktion i Frödinge, det ska vara en attraktiv produktionsenhet att förlägga volym i och det ska vara en attraktiv arbetsplats för medarbetarna. Jag har besökt Frödinge och ser att det är en kompetent organisation och att det finns driv och positivitet. Det här är något jag tror på och det är därför jag tar mig an det här. Samtliga människor jag träffat inom Orkla har liknande värderingar som jag har och passar mig och mitt ledarskap. 

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

– Jag ser det som oerhört viktigt att skapa en lärande organisation. Vi ska vara lite bättre i morgon än vad vi är i dag. Jag vill ha ett involverande ledarskap, jag ser mig själv som en ganska enkel människa. Jag tycker att det är otroligt viktigt att ha respekt för individen, säger han och fortsätter: 

– Det är viktigare att jobba med rätt saker snarare än att göra saker rätt. Det finns oändligt många saker du kan jobba med, men du har begränsat med resurser. Därför är det viktigt att hushålla med resurserna och jobba med rätt saker och det gäller allt från kundkrav till konkurrenskraft.

Tycker om produkterna

Även om jobbet som platschef ligger några månader framåt kan han i alla fall avslöja att han tycker om Frödinge-produkterna. Dessutom kan han avslöja vilken som är hans favorit.

– Min relation till Frödinge är den att jag har ätit deras produkter. Och jag tycker om dem! Framför allt kladdkakan. Det är den jag gillar mest. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt