Annons:

Fint 2017 för mejeriet i Frödinge – rekordproduktion av julostkaka

2017 blev ett bra år för Orkla Foods anläggning i Frödinge.

Fint 2017 för mejeriet i Frödinge – rekordproduktion av julostkaka

Frödinge mejeri hade ett bra år 2017. Avslutningen blev stark med rekordproduktion av julostkaka.
– Ett bra år med generellt positiv tillväxt, säger Erik Edlund, platschef på Orkla Foods Sveriges anläggning i Frödinge.

Annons:

Frödinge mejeri har fått en positiv förändring sedan det anrika företaget togs in i norska Orkla Foods. Även 2017, det första året med platschefen Erik Edlund, blev starkt. 

– Det har varit ett bra år med generellt positiv tillväxt. Främst växer vårt sortiment riktat mot restaurang och storhushåll, men vi ser också en bra utveckling av färskostproduktionen som flyttades till Frödinge från Orkla Foods Finland under 2016, säger Erik Edlund. 

Medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb under året, betonar han. 

– Många förbättringar har genomförts och tillsammans har alla medarbetare gjort ett fantastiskt bra jobb för att säkerställa att vår anläggning är en attraktiv arbetsplats även i framtiden. 

Positivt resultat

De portionsförpackade moussedesserterna levereras fortsatt till flygbolaget SAS, men det finns även nya intressenter.

– Vi har lanserat en helt ny produkt. I dagsläget levereras den främst till SAS, men vi tror mycket på produkten och nya intressenter finns. Året avslutades på ett mycket bra sätt med rekordproduktion av julostkaka. 

Hur ser det ekonomiska resultatet ut för Frödinge? 

– Vi gör ett positivt resultat, men några detaljer kan jag tyvärr inte kommunicera då Frödinge är en del av Orka Foods Sverige som tillhör den globala koncernen Orkla vilket är noterat på Oslobörsen. Det innebär att vi måste efterleva gällande regelverk kring kommunikation av ekonomiskt resultat.

Satsar på hållbarhet

Under 2018 kommer Frödinge mejeri satsa mer på hållbarhet. 

– Vi startar upp vår nya pelletspanna och kommer då endast använda förnyelsebara energikällor. Vi jobbar också med att exkludera palmolja i vårt sortiment och att använda lokalt producerade råvaror till våra produkter.

Mejeriet tittar ständigt på nya marknader där man kan växa. 

– För att vara konkurrenskraftig i framtiden måste vi kontinuerligt förbättra värdekedjan från inköp av råvaror till färdiglevererad produkt. Vi jobbar hela tiden med att utveckla befintligt sortiment, men vi tittar också på nya produkter och marknader där vi tror att vi kan växa. Ett fokusområde för 2018 där vi ser ökad efterfrågan är portionsförpackade produkter, som portionsdesserter, bakelser, delade kakor med mera. 

Närmare 90 anställda

Personalstyrkan på Orkla Foods Sveriges varierar mellan 80 och 90 personer beroende på säsong och produktion.

– Vi använder samma antal arbetstimmar på årsbasis, men antalet anställda varierar beroende på hur många vikarier och deltidsmedarbetare vi har. 

Några nya anställningar är inte på gång. 

– Som det ser ut nu finns inget behov av att nyanställa.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt