Annons:

Här är de hetaste nyheterna från veckan som gått

En man misstänkt drogpåverkad gick runt med häst i centrala Vimmerby i fredags.

Här är de hetaste nyheterna från veckan som gått

Legat i sängen hela veckan utan telefon, dator eller padda? Lugn. Här får ni veckans hetaste nyheter i kortform.

Annons:

Måndag, 13 mars:

* Arbetslösheten i Vimmerby kommun ökar. 7,5 procent eller 564 personer saknade jobb i Vimmerby kommun. Jämfört med förra året är det en ökning med 0,7 procentenheter och jämfört med januari är det en ökning med 0,3 procentenheter. 10,7 procent av de unga saknar arbete och 39,3 procent av de utrikesfödda.

Tisdag, 14 mars:

* En kvinna i Vimmerby kommun har svårt att gå efter en stroke. Stroken har slagit ut viktiga funktioner i hennes hjärna. Trots det får kvinnan ingen hjälp av kommunen

Onsdag, 15 mars: 

En trafikolycka inträffar norr om Gullringen. En man från Vimmerby kommun kolliderar med en älg. Älgen dör direkt, men mannen klarar sig med ytliga skador.

* Vimmerby förlorar den första kvalmatchen mot Kristianstads IK på hemmaplan. I och med förlusten måste VH ta två matcher i Skåne. Annars tar säsongen slut.

* Vimmerbykillen Mehmet Kaya tar ett EM-silver i junior-EM i danska Thisted. "Jag var inte i superform", säger han.

Torsdag, 16 mars: 

* Dubbla villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Polisen tror att inbrotten hänger ihop.

* Hela Vimmerby kommuns ekonomi räddas av de statliga ersättningarna för ensamkommande flyktingbarn. Verksamheten gick plus med 26 miljoner kronor under 2016. Socialnämnden gör därmed ett historiskt överskott på 4,2 miljoner kronor.

* Den kände författaren Torgny Lindgren går ur tiden. Torgny Lindgren, som sedan 1991 var medlem i Svenska akademien, blev 78 år gammal. Han var länge verksam som lärare i Vimmerby kommun.

Fredag, 17 mars:

* En misstänkt drogpåverkad man går runt i centrala Vimmerby med en häst. Polisen jagade mannen, men hittade honom inte. 

* Vimmerby Hockeys bästa säsong någonsin är slut. Laget förlorar även den andra kvalmatchen mot Kristianstads IK och skåningarna vinner med sammanlagt 9-3. 

Lördag, 18 mars: 

* Vimmerbyartisterna Chelsea Chepkosgei och Ellen Larsson är vidare till regionfinalen av årets Musik Direkt. Artisterna gick vidare från deltävlingen i Västervik i fredags kväll. 

Söndag, 19 mars:

* Kvinnor i Vimmerby tjänar mindre än vad männen gör. 2015 tjänade en kvinna i genomsnitt 61 800 kronor mindre än en man. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt