Annons:

Hon blir ny polischef i region Syd

Carina Persson blir ny polischef i region Syd, det område där Vimmerby ingår. Foto: Polisen

Hon blir ny polischef i region Syd

Region Syd har fått en ny polischef. Carina Persson blir ny chef för Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Annons:

I fredags utsåg rikspolischefen Dan Eliasson den nya polischefen för region Syd. 

Carina Persson, som valet föll på, är i dag tillförordnad regionpolischef i region Väst. 

Hon har en lång erfarenhet från olika chefsbefattningar inom polisen. Hon har varit biträdande regionpolischef i Väst, chef för polisområde Storgöteborg, länskriminalpolisen och länsordningspolisen i dåvarande Polismyndigheten i Västra Götaland samt chef på Säpo i region Väst.

– Jag är mycket nöjd att Carina Persson, som förordats av en enig anställningsnämnd, tackat ja till uppdraget som regionpolischef i Region Syd. Carina har en lång och gedigen erfarenhet som chef inom Polismyndigheten. Carina har kunskap och erfarenhet från i princip alla verksamhetsområden inom polisen och hennes egenskaper möter väl de behov av ledarskap som regionen behöver. Med sin långa erfarenhet, kunskap och personlighet så kommer Carina Persson att bidra både till en framgångsrik polisverksamhet i regionen, arbetet i den nationella ledningsgruppen och polisens fortsatta utveckling, säger rikspolischef Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

"Spännande uppdrag"

I januari lämnade Annika Stenberg jobbet efter massiv kritik. 

Sedan dess har Klas Friberg varit tillförordnad chef. 

– Att få leda det brottsbekämpande arbetet i Syd är ett spännande uppdrag som jag verkligen ser fram mot. Jag ska bidra med det jag kan och den erfarenhet jag bär med mig. Jag har noggrant följt utvecklingen i Syd och kommer att arbeta vidare på den inslagna vägen för att komma till rätta med det grova, dödliga våldet och med att stärka vår utredningsverksamhet, säger Carina Persson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt