Annons:

Polischefen hoppade av – behåller lön och samtliga förmåner

Annika Stenberg får behålla samma lön och samtliga förmåner. Foto: Polisen

Polischefen hoppade av – behåller lön och samtliga förmåner

I början av januari hoppade Annika Stenberg av jobbet som polischef för Region Syd. Trots avhoppet kommer hon att få behålla samma lön som tidigare och erhåller samma förmåner, skriver Smålandsposten.

Annons:

Det var i januari 2015 som Annika Stenberg blev ny polischef för Region Syd. Hon skrev då på ett femårigt avtal, men efter massiv kritik från olika håll, däribland krävde facket hennes avgång, hoppade Stenberg av uppdraget två år senare. 

– Under de senaste två åren har region Syd genomgått ett stort reformarbete. Det har varit två år fyllda med både utmaningar och glädje, men de har också varit oerhört slitsamma, sa Annika Stenberg i ett pressmeddelande vid avhoppet. 

Riskpolischefen Dan Eliasson var tydligt med att betona att Annika Stenberg inte sparkats, utan att hon ska fortsätta att arbeta inom polismyndigheten. 

Men de nya arbetsuppgifterna innebär dock inte att hennes lön på 107 500 kronor i månaden blir lägre, skriver Smålandsposten.

”Detta innebär att anställningsavtalet är detsamma och att hon behåller alla förmåner kopplade till anställningen, även lön och semester”, skriver pressekreterare Mattias Lindholm vid Polismyndighetens kommunikationsavdelning i ett mejl till Smålandsposten.


Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt