Annons:

Åbro Bryggeri skulle byta namn – aprilskämtet fick uppmärksamhet

Åbro Bryggeri blev EY´ BRO Bryggeri. Men allt var ett aprilskämt – eller? Foto: Pressbild

Åbro Bryggeri skulle byta namn – aprilskämtet fick uppmärksamhet

Åbro Bryggeri har funnits i Vimmerby sedan 1856. Men i går kom beskedet att företaget skulle byta namn till EY´ BRO Bryggeri. Eller?

Annons:

Det mycket anrika företaget Åbro Bryggeri grundades redan 1856 och har funnits i Vimmerby sedan dess. Men i går meddelade företaget att man byter namn till EY´BRO Bryggeri.

Bakgrunden beskrevs vara varumärket EY` BRO:s succé sedan lanseringen i september 2020. Namnbytet skulle lyfta varumärkets framgång ytterligare. 

– Vi är väldigt nöjda med den utveckling som EY’ BRO har haft, och fortsätter att ha, på marknaden. Vi vill låta varumärket få utrymme att växa så mycket som möjligt, så detta är en naturlig utveckling. EY’ BRO symboliserar vänskap och gemenskap, vilket ligger helt i linje med vår vision för hur ett bryggeri ska vara, sa Cornelia Dunge, marknadschef på EY’ BRO Bryggeri, i ett pressmeddelande.

"Ska vara trovärdigt"

Men som den uppmärksamme noterade var det 1 april. Och det hela var ett aprilskämt, väl?

– Haha, det var ett aprilskämt, bekräftar Cornelia Dunge och kan därmed lugna alla konservativa som eventuellt blivit rasande.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Några har publicerat det fast de förmodligen förstått att det var ett aprilskämt. Vid första anblicken verkar det som att några ändå gått på det. Ett aprilskämt ska vara rätt så trovärdigt tycker vi. 

Den stora nyheten lanserades via Åbros presskanaler och nådde många medier.

– Det är ju lite känsligt med aprilskämt, men vi tänkte att det här skulle vara ett ganska tydligt aprilskämt. Samtidigt kanske man ser det utan att tänka på att det är just 1 april.

Ni släppte nyheten på sociala medier också. Vad fick ni för reaktioner där?

– Det är ju väldigt många som har tatuerat in EY´ BRO exempelvis och några av dessa tyckte att det var superkul att vi skulle byta namn. Men många kommenterade ju också "April, april" och så vidare. 

Hur resonerade ni kring att göra det här aprilskämtet?

– Vi brukar ha en del interna aprilskämt och då tänkte vi att vi kör på något stort i år. Vi hoppades att någon skulle gå på det och publicera det. 

"Vill spela hela vägen ut"

Cornelia Dunge säger att många presskontakter har hört av sig.

– Då har jag spunnit vidare på det och sagt att det är kul med namnbytet, men att det också innebär att vi behöver ändra mycket material. Då blir en del osäkra förstås, om det är så att vi verkligen gör en storsatsning på det här. Man vill spela hela vägen ut, säger hon och skrattar.

Kommer ni fortsätta med aprilskämt?

– Det kan jag inte avslöja.

Kan Åbro Bryggeri någonsin bli EY` BRO Bryggeri på riktigt?

– Det tror jag inte. Nästa april kanske, säger hon och skrattar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt