Annons:

P4 Kalmar-reportrar får Smålands journalistpris

Sigrid Edsenius (bilden) och Annelie Frank får Smålands Journalistpris 2016. Foto: Malin Gustavsson/Sveriges Radio

P4 Kalmar-reportrar får Smålands journalistpris

Avslöjandet som ledde till att landshövdingen Stefan Carlsson fick sparken prisas. P4 Kalmars reportrar Annelie Frank och Sigrid Edsenius får Smålands journalistpris 2016.
– Det är roligt att gediget grävande uppmärksammas, att det syns och att det finns en förståelse för vad det innebär, säger Annelie Frank till P4 Kalmar.

Annons:

Vinnarna av priset, som delas ut av Journalistförbundets Smålandsdistrikt, tillkännagavs på lördagen. 

P4 Kalmars reportrar Annelie Frank och Sigrid Edsenius tilldelas 2016 års utmärkelse efter avslöjandet om att Kalmar läns tidigare landshövding Stefan Carlsson använt skattepengar till att köpa telefonsex och att han vid flera tillfällen använt sitt tjänstekort på ett felaktit sätt. 

– Det är hedrande så klart och det är extra kul eftersom det var ett lagarbete, vi gjorde det tillsammans. Det fick sådana konsekvenser också, att en landshövding får sluta, samtidigt som det är dubbelt för det finns en personlig tragik i det, säger Annelie Frank till P4 Kalmar.

"Hela redaktionen inblandad"

Hon ville även lyfta fram fler än bara henne själv och kollegan Sigrid Edsenius. 

– Hela redaktionen är ju inblandad, med webbpubliceringar, presentationerna av nyhetsuppläsare och programledare, överväganden med arbetsledare och så vidare.

Utmärkelsen delades ut i samband med Smålandsdistriktets årsmöte i Vetlanda. Prissumman är på 15 000 kronor.

Så här löd motiveringen från juryn: 

"Smålands journalistpris tilldelas Annelie Frank och Sigrid Edsenius för att med enträget, systematiskt och målmedvetet journalistiskt arbete ha lyckats visa hur länsstyrelsens chef vid upprepade tillfällen använt skattebetalarnas pengar för privata utgifter."

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt