Annons:

Externt aktör kan ta över biografen i Vimmerby:

Fredrik Wenström för diskussioner med ett företag som visar intresse för Vimmerby Bio. Foto: Ossian Mathiasson

Externt aktör kan ta över biografen i Vimmerby: "Vi är ganska nära"

Vimmerby Bio kan öppna i ny regi. Ägaren Fredrik Wenström för dialog med en extern aktör som är intresserad av att ta över bion.  
– Vi är nere på en part som vi diskuterar med. Om allt löser sig så kommer det ske ganska snart, säger han. 

Annons:

Vimmerby Bio har hållit stängt i flera månader då antalet biobesökare var få fram till bions stängning i mitten av april.

Ägaren Fredrik Wenström har under de senaste månaderna varit i kontakt med några intressenter om att ta över driften. Nu kan en lösning vara nära att gå i lås med en extern aktör. 

– Jag kan inte säga så mycket mer. Vi för förhandlingar och är ganska nära. Om allt löser sig så kommer det ske ganska snart. Då är det en extern aktör som tar över bion och då kommer jag lämna bion helt och hållet. De har själva sagt att de vill gå ut med det när de känner sig redo, säger Fredrik Wenström. 

När kan det vara klart?

– Svårt att säga, men jag säger att det borde bli klart under sommaren. Det är klart att jag har förhoppningar om att det ska lösa sig men inget är klart förrän det är påskrivet. 

Vad kan du säga om företaget som du diskuterar med?

– Ingenting, säger han och skrattar.

Fredrik Wenström vet vad som kommer hända med lokalen om förhandlingarna går i stöpet. 

– Då är det mycket troligt att vi bygger lägenheter. Vi kan inte driva bion på hobbynivå i och med att vi jobbar heltid med egna företag och inte får ihop tiden för bion. Vi saknar både tid och ork. Det är en verksamhet som måste drivas på heltid för att få det att gå ihop sig.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt