Annons:

Restaurang får hård kritik – risk för insekter i maten

En restaurang i kommunen får kritik på åtta av tolv kontrollerade områden. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Restaurang får hård kritik – risk för insekter i maten

Senast den 20 juni måste en restaurang i Vimmerby kommun åtgärda sina bristande rutiner för skadedjurskontroll. I ett torrförråd hittade livsmedelsinspektörerna tomma kokonger, vilket kan betyda att insekter beblandat sig med råvaror.

Annons:

Restaurangen får nu ett föreläggande och kommer kontrolleras igen när tidsfristen gått ut. Under en hylla i ett torrförråd upptäckte inspektörerna tomma kokonger från en okänd insekt. I förrådet förvarades bland annat kryddor och det kan inte uteslutas att insekterna tagit sig ned i kryddorna.

I beslutet skriver förvaltningen att skadedjur kan föra med sig alla möjliga olika smittor och att restauranger måste ha en fungerande skadedjurskontroll. Senast den 20 juni ska bristen vara åtgärdad. Föreläggandet är inte förenat med något vite.

Prickas på åtta punkter

Restaurangen får betydligt mer kritik än så, men det är bara skadedjursbristerna som är föremål för ett föreläggande.

De andra bristerna handlar om bristande rengöring, användning av plast som inte var godkänd, föråldrade burkar, förvaring av livsmedel som inte täckts, smutsig skärmaskin, bristande kontroll av köttemperaturen, bristande information om allergener och personal använde privata kläder i verksamheten.

Totalt fick restaurangen kritik på åtta av tolv punkter. Bristerna kommer att kontrolleras vid nästa besök. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt