Annons:

Så ser kommundirektören på tappet – då kan en ny rekryteringsprocess inledas

Kommundirektören Carolina Leijonram om processen framåt kring en ny utvecklingschef. Foto: Pressbild/Jakob Karlsson

Så ser kommundirektören på tappet – då kan en ny rekryteringsprocess inledas

Utvecklingschefen Tommy Dahlgren lämnar inom kort sin tjänst. Ett tungt tapp, menar kommundirektören Carolina Leijonram.
– Jag har respekt för hans val men måste få säga att det är tråkigt att tappa honom, säger hon.

Annons:

Under måndagen meddelade kommunen att Tommy Dahlgren lämnar toppjobbet som utvecklingschef. Han ska istället bli drift- och fastighetschef på Astrid Lindgrens Värld.

Kommundirektör Carolina Leijonram tycker det är ett tungt tapp för kommunen.

– Det är jättetråkigt. Tommy har varit otroligt uppskattad både som gatuchef och som utvecklingschef. Han har funnits med i koncernledningen och varit en viktig medlem där. Det vet han om. Nu har han gjort sitt val och det har jag respekt för men jag måste få säga att det är tråkigt att tappa honom. 

Blev du överraskad?

– Jag är alltid mentalt förberedd på att det kan hända. Vi har många skickliga och duktiga chefer, så det är så verkligheten ser ut. Ibland hamnar i ett läge där man inte kan tacka nej. Jag vet att det ser ut så, men visste inte att det skulle komma nu. Men jag har alltid en mental förberedelse för det. 

"Precis nytt"

Beskedet är så pass färskt att Carolina Leijonram inte har någon plan att redogöra för. 

– Hur vi gör får vi återkomma kring. Tommy Dahlgren är kvar här tills efter årsskiftet och jag har ingen färdig plan varken på kort eller lång sikt. Det här är precis nytt.

Kan Thomas Svärd vara aktuell för att vara tillförordnad utvecklingschef?

– Vi har inte pratat om något i någon riktning och jag har inte satt mig ned med berörda över huvud taget. Alla dörrar är öppna och ingen är stängd. Vi ska ta de bästa besluten utifrån verksamhetens behov och efter hur vi bäst löser de behoven. Jag ser inga låsningar någonstans. Thomas har gjort ett jättegott jobb tidigare och han är aldrig mer än ett telefonsamtal bort. 

Annons inom kort

Vid rekryteringen av en ny utvecklingschef valde kommunledningen att söka hen lokalt och inte använda sig av någon rekryteringsfirma.

– Det är min minnesbild av det också och som det ser ut nu har jag för avsikt att ha samma upplägg som då och det innebär att vi försöker hantera rekryteringen med egna resurser. Bilden har inte ändrats på ett år, så det lär vara en liknande kravbild eller önskvärd bild nu. Jag ser fortfarande klara fördelar med den bilden, men det är mina första tankar och min analys av situationen just nu. 

Hur snart kan ni påbörja den rekryteringsprocessen?

– Vi tänker försöka lägga ut en annons inom kort. Jag har precis tagit in hur den förra annonsen var utformad och börjar därifrån. Vi har för avsikt att gå ut så fort vi kan. Det är långa processer och då handlar det om att sondera marknaden tidigt. Det lär bli en ganska insats med att få ut en annons, men därefter kan det vara en relativt lång process. 

Drygt 50 personer sökte tjänsten som utvecklingschef när Tommy Dahlgren fick jobbet.

– Jag hoppas på ett stort söktryck och ett stort intresse för tjänsten nu också, säger Carolina Leijonram.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt