Annons:

LOKAL PROFIL NY UTVECKLINGSCHEF I VIMMERBY KOMMUN

Egon Karlsson blir ny utvecklingschef i Vimmerby kommun. Foto: Pressbild

LOKAL PROFIL NY UTVECKLINGSCHEF I VIMMERBY KOMMUN

En lokal profil blir ny utvecklingschef i Vimmerby kommun. Det är Egon Karlsson från Storebro som får jobbet. Han tillträder tjänsten 1 januari.

Annons:

Egon Karlsson är utbildad utvecklingsingenjör och kommer senast från en tjänst som konstruktör på Semax i Storebro. Han har tidigare arbetat som platschef på IAC i Hultsfred, varit sales manager på Ljunghäll och teknisk försäljningschef på Storebrogjuteriet. 

På fritiden har han, sedan lång tid tillbaka, ett stort engagemang i Storebro IF, där han också sitter med i styrelsen.

– Jag är jätteglad, det känns väldigt roligt och spännande att ta sig an den här utmaningen. Jag brinner för företagande, men tycker också att det är viktigt med ett väl fungerande fritids- och kulturliv. Jag tror att jag kommer ha stor nytta av mina erfarenheter från både näringsliv och föreningsliv i min nya roll som utvecklingschef. Som person tycker jag om att nätverka, koppla ihop människor och vara spindeln i nätet, säger han i ett pressmeddelande.

Egon Karlsson är 55 år och bor med sin sambo i Storebro. Han har två vuxna barn och beskriver sig som något av en lokalpatriot. 

– Jag är ursprungligen hallänning, men flyttade hit 1998. Det är ett fantastiskt område vi har att förvalta, med underbar natur och ett unikt kulturarv efter Astrid Lindgren. Det finns mycket jag vill vara med och vidareutveckla.

"Uthållig i sitt arbetssätt"

Kommundirektören Carolina Leijonram är mycket glad över rekryteringen.

– Egon har styrkor som visar sig genom att han är möjlighetsorienterad och uthållig i sitt arbetssätt. Det, tillsammans med god kännedom om kommunen, vårt näringsliv och föreningsliv bedöms vara mycket bra förutsättningar för att ingå i kommunkoncernen och för att leda arbetet på utvecklingsavdelningen, säger hon.

Tjänsten tillträder han den 1 januari 2023. Vid tillträdet tar han också plats i kommunens koncernledning. 

– Jag vill hälsa Egon varmt välkommen till uppdraget som utvecklingschef och till koncernledningen i Vimmerby kommun, säger Carolina Leijonram.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt