Annons:

De tilldelas årets miljö- och byggnadspris i Hultsfred och Vimmerby

Åke och Tom Birgersson tilldelas årets miljö- och byggnadspris tillsammans med ytterligare tre aktörer. Foto: Ossian Mathiasson

De tilldelas årets miljö- och byggnadspris i Hultsfred och Vimmerby

Nu står det klart vilket aktörer i Vimmerby och Hultsfreds kommun som tilldelas årets miljö- och byggnadspris. 

Annons:

Varje år delar miljö- och byggnadsnämnden ut miljö- och byggnadspriset för att stimulera till särskild omtanke om byggnader och om miljön i kommunen. I år går priset till Maarit och Bo Lundwall och Hagelsrums Biogas AB i Hultsfreds kommun. Vimmerby kommuns pristagare är Siri och Carl Bäck samt Mats och Lars Andersson på Nästgården.

Maarit och Bo Lundwall 

Motivering: "Deras arbete är ett utmärkt exempel på omsorgen i att ta tillvara ett hus med hjälp av återanvänt material, hantverk och färgtyper. Ägarna har lyssnat på vad huset har att berätta och med finkänslighet närmat sig det huset har att förmedla. Byggnadsvård handlar om att vårda vår gemensamma skatt av äldre byggnader och miljöer. Gården kan med stolthet kallas Hultsfred skatt".

Hagelsrums Biogas AB 

Motivering: "Deras satsning på att producera biogas har resulterat i flera biogasmackar i området. Närproducerat och förnybart drivmedel".

Siri och Carl Bäck 

Motivering: "De har genomfört ett omfattande arbete för att återställa huset till dess forna karaktär och uttryck. De är goda föredömen och inspirationskällor till hur man kan återskapa gamla fina hus. Deras insats har bidragit till att göra Vimmerby lite vackrare". 

Mats och Lars Andersson på Nästgården

Motivering: "De har utvecklat sin verksamhet, vilket har lett till många utmärkelser för fina djur. De har även uppfört estetiska djurstallar". 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt