Annons:

Många nomineringar ledde till många pristagare: ”Gläder vi oss åt”

Sparbanksstiftelsens ordförande Claes Roos delade ut stipendium till sju ungdomar och fyra föreningar (Södra Vi IF, Vimmerby MS, Vimmerby IBK och Tobo GK) på onsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Många nomineringar ledde till många pristagare: ”Gläder vi oss åt”

Två folkraceförare, två friidrottare, en dansare, en golfspelare och en innebandyspelare mottog stipendium av Sparbanksstiftelsen vid onsdagens galakväll på Mässhallarna. 
– Roligt med så många stipendiater, det gläder vi oss verkligen åt, säger Cales Roos, ordförande för Sparbanksstiftelsen. 

Annons:

Sedan 2006 har Sparbanksstiftelsen i Vimmerby delat ut stipendier till unga, lovande ungdomar som håller på idrott eller kultur. 

Det var folkraceförarna Dennis Frosthed och Alicia Westerling, friidrottarna Erik Gustafsson och Emilia Håårdh, dansaren Ester Idelind, golfaren Vilgot Kronstrand och innebandyspelaren Daniel Helge som premierades med 10 000 kronor vardera vid onsdagens stipendieutdelning som konferenciern Amanda Karlsson och Sparbanksstiftelsens ordförande Claes Roos höll i. 

– Det har varit väldigt många bra nomineringar. Ungdomarna är på en väldigt hög nivå och vi har många duktiga ungdomar inom flera olika idrotter i Vimmerby kommun. Det känns självklart bra att vi kan investera i ungdomarna också, annars har vi mycket bidrag och investeringar i föreningslivet. Här går pengarna direkt till den aktiva idrottaren och det känns jättebra, säger Claes Roos. 

"Två år med många nomineringar"

Precis som i fjol fick Sparbanksstiftelsen in många nomineringar, vilket har resulterat i att många unga, aktiva ungdomar premierats med stipendium. 

– Jag kan glädja mig åt att det har varit två år med många nomineringar och många stipendiater. Det känns bra att det finns ett underlag och det tyder på att vi har en bra tillväxt och att föreningarna är aktiva och tar hand om medlemmarna. När vi utser stipendiaterna tittar vi mycket på vad man har presterat och man ska befinna sig på den övre delen av riksnivån. Vi vill också se att det finns en långsiktighet i det man gör och att man har tydliga målsättningar och presterar över tid. 

Sparbanksstiftelsen har delat ut drygt en och en halv miljon kronor sedan starten 2006. 

– Det är i allra högsta grad välinvesterade pengar. Det känns betydelsefullt att vi får dela ut de här pengarna och det tänker vi jobba vidare med, säger Claes Roos. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt