Annons:

  • Lyckad mässa med fokus på jobb och utbildning:

    Ezra Erholtz, Matilda Söderström och Olivia Lindell tog chansen att nätverka med företag och utbildningsaktörer på Vimmerby folkhögskolas utbildnings- och rekryteringsmässa. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lyckad mässa med fokus på jobb och utbildning:

    Mässan besöktes av uppemot 400 besökare och 35 företag och utbildningsanordnare. Foto: Ossian Mathiasson

Lyckad mässa med fokus på jobb och utbildning: "Viktigt att visa vad vi har"

Vimmerby Folkhögskolas utbildnings- och rekryteringsmässa lockade runt 400 besökare och 35 företag och utbildningssamordnare. 

Annons:

Vimmerby Folkhögskola arrangerade en jobb- och utbildningsmässa i egen regi före coronapandemin och valde nu att arrangera en ny mässa i samverkan med Vimmerby kommun. 

– Vi gjorde den här mässan i mindre format innan pandemin och nu har vi haft hjälp av kommunen via Patric Engqvist som har hjälpt oss med annonsering, säger Agnetha Kinell, koordinator på Vimmerby Folkhögskola.

Skolans andra mässa föll väl ut och besökarna fick möjlighet att samtala med 35 företag och utbildningssamordnare från närområdet i folkhögskolans idrottshall. 

– Det är jätteviktigt att vi visar vad vi har i närområdet vad gäller arbete och utbildning. Det är många företag som skriker efter personal och det är brist på fast personal, vikarier och sommarjobbare. Många företag är här för att rekrytera sommarjobbare, framför allt turistverksamheterna. Både kommunen och industrierna är här för all personal, säger Agnetha Kinell och får medhåll från studie- och yrkesvägledaren Ann Jonsson.

"Vill gärna göra det igen"

Det kom uppemot 400 besökare i olika åldrar på utbildnings- och rekryteringsmässan. Folkhögskolan har för avsikt att arrangera en ny mässa nästa år. 

– Vi känner att det behövs och vill gärna göra det igen, säger Ann Jonsson. 

– Vi ska göra en utvärdering tillsammans med utställarna för att se hur de har upplevt mässan, säger Agnetha Kinell.

Ezra Erholtz, Matilda Söderström och Olivia Lindell, tre elever på folkhögskolans musikalutbildning, besökte mässan och uppskattade initiativet. 

– Det är trevligt att de visar vad som finns på det här sättet. Det finns hur mycket jobb och utbildningar som helst när man håller på och söker på internet. Det är då svårt att veta vad som är bra respektive dåligt. Här kan man bilda sig en egen uppfattning, säger Ezra Erholtz. 

Klasskamraten Matilda Söderström håller med. 

– Det går att hitta det mesta själv men att man får se allting på ett ställe och ställa frågorna man vill är väldigt bra, säger Matilda Söderström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt