Annons:

Malins initiativ gav femsiffrigt bidrag till Majblomman

Malin Hamlin höll under lördagen i ett afternoon te-event på Vimmerby Stadshotellet med fokus på Majblommans verksamhet i Vimmerby. Foto: Privat

Malins initiativ gav femsiffrigt bidrag till Majblomman

Vimmerbybon Malin Hamlins afternoon te-evenemang till förmån för Majblommans verksamhet i Vimmerby föll väl ut. Initiativet gav ett femsiffrigt bidrag till stadens majblommeförening. 
– Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger hon.

Annons:

Malin Hamlin anordnade tillsammans Vimmerby Stadshotell och Hudvårdskompaniet ett afternoon te-event till förmån för Majblomman i Vimmerby i lördags. 

– Vi drog igång arrangemanget för att sätta ljus på Majblomman som behöver hjälp för att få in bidrag till sin verksamhet. Det är nu många barn som inte har råd med till exempel gymnastikskor, idrottsutrustning och glasögon. Jag pratade med föreningens kassör Lotta (Andersson Lilliehorn) om vad vi kunde hitta på för att så många som möjligt ska veta vad Majblomman är. Jag, Aina Wiger (Hudvårdskompaniet) och Martina Andersson (Vimmerby Stadshotell) har dragit i eventet, säger Malin Hamlin.

Så mycket pengar skänks till Majblomman

45 personer deltog vid lördagens premiärevenemang och allt överskott skänks till Majblommans verksamhet i Vimmerby. 

– Stadshotellet skänkte en del av biljettpriset och ett antal företag i Vimmerby sponsrade med presentkort och inredningsgrejer till ett lotteri. Det är första gången vi gör en sån här grej och vi får se om det kan bli ett återkommande event i samband med att Majblomman släpps, säger Malin Hamlin. 

10 500 kronor skänks till Majblomman i Vimmerby, som lägger märke till ett ökat tryck med 50–60 ansökningar per år. 

– Majblomman är ett viktigt inslag och jag själv kom i kontakt med Majblomman genom att jag har varit med i Ladies Circle i Vimmerby som skänker pengar. Vi är väldigt nöjda med resultatet och att vi fick ihop 10 500 kronor. Fyra barn från Vimarskolan sålde majblommor under eventet också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt