Annons:

Matz Eklund aktuell med ny dokumentärfilm på SVT

Filmaren Matz Eklund är aktuell med ny dokumentärfilm på Sveriges Television. Foto: Pressbild/Micael Rundberg

Matz Eklund aktuell med ny dokumentärfilm på SVT

Många av Matz Eklunds dokumentärfilmer har visats på SVT. Nu är det snart dags igen. Filmen börjar bli klar och kommer visas på SVT framöver.

Annons:

Matz Eklund, filmaren från Björksebo mellan Vimmerby och Vena, är återigen aktuell med en ny dokumentärfilm. Den går under namnet ”Motortjejer” och handlar om att Eklund följer motortjejerna Emma, Tove och Ida, som bor på olika ställen i Sverige, går sin egen väg och älskar motorer av olika slag. 

Sökandet efter hans försvunna sambo Agneta har lett till att dokumentärfilmen har blivit framflyttad. 

– På grund av den situation jag har haft och fortfarande har är filmen försenad. Jag ser äntligen ett ljus i tunneln med tanke på att jag har jobbat med filmen till och från under den här tiden. Går det som det ska under de närmaste veckorna så är alla klipp färdiga. Filmen är redan grovklippt så jag skulle tänka mig att den blir klar i sommar, säger Matz Eklund. 

Matz Eklund har jobbat med dokumentärfilmen i två år och räknar med att ha den färdig i sommar. Filmen kommer visas på Sveriges Television framöver. 

– Det viktigaste för mig är att det blir en jäkligt bra film. Det är den tionde filmen jag gör för SVT. Det blir förhoppningsvis några till och det är lika kul än. Jag håller på med dokumentärfilmer för att jag verkligen brinner det och jag är som lyckligast när jag får jobba med mina filmer och hitta bra ämnen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt