Annons:

Mamma rasar efter skadegörelse mot lekplatser:

Lekparken vid bostadsområdet Hultet i Vimmerby har utsatts för skadegörelse. Foto: Ossian Mathiasson

Mamma rasar efter skadegörelse mot lekplatser: "Man blir ledsen"

Flera av kommunens lekparker har rustats upp. Nu har en i centralorten utsatts för skadegörelse.
– Det är så onödigt och tråkigt, säger en mamma som vill vara anonym.

Annons:

På kort tid har en lekplatsen vid Hultet utsatts för skadegörelse vid två tillfällen. En mamma som brukar ta sina barn dit har hört av sig till vår tidning.

– Det är ungdomar som har förstört den och det har skett två gånger inom loppet av några veckor. Den är precis iordninggjord och man blir så ledsen. Min treåring frågar varför någon gör så. Det saknas ett bord i kojan och det är tråkigt när kommunen satsar på en lekpark i vårt område, säger mamman. 

Med ett vasst föremål har någon också förstört en grön snurrgrej.

– Det har blivit som vassa flärpar av det och barn kan göra sig riktigt illa. 

Vad tänker du om det?

– Det är väldigt onödigt och tråkigt. Jag vill nå ut till föräldrarna till de ungdomar som förstår, att de tänker till och håller koll på vad deras ungdomar gör. Även om de är lite äldre, så bör man ha koll på vad de gör om kvällarna. För det här är så himla onödigt.

"Gjort snyggt och fint"

Tomas Larsson, som är driftchef på gatukontoret, bekräftar att det skett skadegörelse.

– Vi har fått påringning om det av två av varandra oberoende invånare. Vi är tacksamma för att man meddelar oss när det händer. Den här lekparken har utsatts två gånger för skadegörelse på kort tid. En sittbänk är sönderslagen och ett litet bord i ett lekhus också. Någon har karvat med en kniv och vi ska åka och titta på det.

Att det här händer är inte Tomas Larsson jublar över direkt.

– Vi har rustat upp lekplatserna, gjort snyggt och fint, och då blir man ganska besviken när det sker skadegörelse. Det är skattepengar som kastas rätt ut på onödiga reparationer.

Hur mycket handlar det om?

– Mellan tumme och pekfinger skulle jag säga runt 20 000 kronor med arbetstid och material. Det är alltid onödigt, men inte minst nu. Självklart känns det väldigt onödigt men jag är ändå tacksam för att medborgare hör av sig om det. Vi kan inte vara ute varje dag, hela tiden. Vi försöker sedan åtgärda det så snabbt det går. 

"Kan gå till viktigare saker"

I närheten har man också skurit sönder nät till fotbollsmål.

– Det är också väldigt onödig förstörelse. 

Har du någon uppmaning?

– Uppmaningen är väl att det är väldigt onödigt att skattepengar ska flöda ut på det här sättet. Våra skattepengar kan gå till mycket viktigare saker. När vi har gjort fina lekplatser, så blir man besviken när någon förstör det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt