Annons:

Poliser var ensamma vid knivbråk i Hultsfred – händelsen anmäld

En ensam polispatrull fick ge sig ut på ett stort knivbråk i Stålhagen i Hultsfred i somras. På grund av personalbrist kom inte förstärkning.
Händelsen är nu anmäld.

Annons:

Det var i juli som ett larm kom in till polisen om att flera personer hade knivskurits under ett stort bråk. En polispatrull med två poliser åkte mot Hultsfred och begärde förstärkning. Beskedet från polisens regionledningscentral var att det inte var möjligt eftersom närmaste patrull fanns i Växjö.

Polisen var på plats innan ambulanspersonalen och fick börja med att plåstra om två skadade män i en lägenhet. En av männen hade fått en kniv i huvudet och var allvarligt skadad. 

Ett 20-tal andra personer befann sig också på platsen och enligt poliserna på plats var det oklart vem som var gärningsman och vem som var vittne eftersom ingen av personerna kunde prata svenska. Det ska också ha varit hotfull stämning i gruppen och poliserna var tvungna att utrymma lägenheten för att inte ett nytt bråk skulle uppstå.

Dröjde 40 minuter

Först efter 40 minuter kom förstärkning från Oskarshamn. Då kunde en misstänkt gärningsman gripas, som befann sig i en annan lägenhet i huset. Den misstänkte och ytterligare två personer höll då på att städa undan blodspår.

Poliserna har nu gjort en anmälan internt som ett allvarligt tillbud. Ingen polis skadades i samband med ingripandet, men de ensamma poliserna kände sig utelämnade att göra allt själva vid ett så komplicerat och allvarligt ärende, skriver de i anmälan. 

Enligt anmälan ska regionledningscentralen inte heller ha informerat inre och yttre befälen i Kalmar län om att de två poliserna åkte ensamma på larmet och förstärkningen blev genom detta fördröjd.

Polisen har till följd av anmälan inlett en översyn av bemanningen i lokalpolisområde Västervik, där både Vimmerby och Hultsfred ingår.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt