Annons:

Hon blir tillfällig toppchef i Vimmerby kommun:

Camilla Johansson tar tillfälligt över som ekonomichef i kommunen.

Hon blir tillfällig toppchef i Vimmerby kommun: "Otroligt spännande"

Inom kort slutar Roger Sjögren som ekonomichef i Vimmerby kommun. Nu kan Dagens Vimmerby berätta att kommunen hittat en tillförordnad ekonomichef internt.
– Det känns otroligt spännande, säger Camilla Johansson, som tillfälligt tar över tjänsten.

Annons:

Roger Sjögren blev ekonomichef i Vimmerby kommun våren 2021. I oktober meddelade kommunen att han skulle lämna sin tjänst efter två och ett halvt år. Sjögren skulle återvända till fastighetsbranschen och i mitten av januari tillträder han som finanschef på Arkö Bostad i Norrköping.

– Efter tre väldigt bra år i Vimmerby kommun är det dags att gå vidare med ett nytt uppdrag. Min känsla är att jag bidragit på ett bra sätt när det gäller utveckling av diverse processer inom ekonomi och styrning. Jag har också lärt mig väldigt mycket om kommunal ekonomi och hur den demokratiska processen fungerar. Och inte minst har jag fått lära känna många fina kollegor under den här tiden, berättade Roger Sjögren om beslutet.

Kommunen meddelade samtidigt att processen med att hitta hans ersättare skulle inledas inom kort. Nu kan Dagens Vimmerby berätta att kommunen hittat en tillförordnad chef. 

Det rör sig om Camilla Johansson, som i dag är controller på kommunstyrelsen. Hon började som enhetschef inom socialförvaltningen i oktober 2020. Tidigare har hon arbetat som avdelningschef för ekonomi och administration i drygt 13 år på förvaltningsnivå inom Landskrona stad.

– Det känns otroligt spännande och väldigt utmanande också. Jag är väldigt glad för det här förtroendet och det ska bli riktigt kul, säger Camilla Johansson. 

Vad är det som blir utmanande?

– Hela det ekonomiska läget i omvärlden är det jag tänker på. Det är tuffa tider och det blir extra utmanande när kommunen också har utmaningar för att få ihop en budget i balans. 

Var det självklart att tacka ja?

– Jag behövde lite betänketid och ville diskutera med min familj först, eftersom det här inte bara påverkar mig. Jag känner att man sällan ångrar de beslut man tagit. Snarare ångrar man ofta det man inte gjort. Så med det i ryggen känner jag att det ska bli kul med den här utmaningen och familjen var också positivt inställd.

Bor i Västerviks kommun

Just nu sker en överlämning från Roger Sjögren till Camilla Johansson.

– Det kommer vara så under resten av hans anställningstid och det blir lite dubbla poster för mig. Jag jobbar med inriktning på samhällsbyggnad nu och behöver stötta dem efter bästa förmåga. 

Tanken är att Camilla, som bor med sin sambo och två barn på en gård i Västerviks kommun, tar över vid årsskiftet. Kommundirektören Carolina Leijonram är glad över lösningen. 

"Vi har en intern medarbetare som tackat ja till att bli tillförordnad ekonomichef fram till och med sista maj. Det är en mycket bra lösning som jag känner mig mycket glad över", skriver hon i ett mejl.

Rekrytering efter en permanent ekonomichef inleds inom kort.

"Vi inleder rekrytering i egen regi i slutet av året och det kommer vara intervjuer i början av nästa år", skriver Leijonram.

Då kan en permanent presenteras

Kommundirektörens förhoppning är att kunna presentera en ny ekonomichef kring februari eller mars nästa år.

Vad tror du om intresset?

"Det har jag svårt att säga något om", skriver Leijonram. 

Om Camilla Johansson kommer söka tjänsten permanent är också oklart.

– Det får vi återkomma till, det vet jag inte i dag, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt