Annons:

Elev tog med sig Soft Air Gun till skolan – ”Varit oroligt”

En elev på AL-skolan är polisanmäld sedan hen tagit med sig en Soft Air Gun till skolan. Foto: Vimmerby kommun

Elev tog med sig Soft Air Gun till skolan – ”Varit oroligt”

Förra veckan beslagtog personal på AL-skolan en Soft Air Gun som hittades i en elevs skåp. Händelsen rubriceras som vapenbrott och är polisanmäld.
– Vi ser allvarligt på det inträffade, säger rektorn Josephine Svensson.

Annons:

Förra veckan fick personal på skolan information om att en elev tagit med sig en Soft Air Gun till skolan. Luftpistolen låg i elevens skåp och beslagtogs. Händelsen är polisanmäld. 

– Vi har gjort en polisanmälan om vapenbrott och pratat med eleven. 

Eleven är inte avstängd från skolan. 

– Hade personen använt vapnet eller hotat med vapnet skulle vi ha hanterat situationen annorlunda. Nu tycker vi att vi har satt in lämpliga åtgärder, säger Svensson. 

”Saker på gång i stan”

Svensson upplever de senaste veckorna som lite oroliga. Inne i skolan är det lugnt – men elever från våra skolor i stan och även utomstående personer är i mer rörelse än vi är vana vid. De ses på olika ställen under skoltid. Kungsparken ett stenkast bort är ett frekvent besöksmål för eleverna.  

– Det känns som att det är saker på gång i stan. Inne i skolan är det tryggt, men det är klart att elever i skolan kan känna en oro när det kommer elever från andra skolor och man undrar eller känner att något är på gång. 

Florerar det narkotika på skolan?

– Vi har hört att det kan vara så men det finns ingen misstanke om att det florerar i skolan eller under skoltid. Vi måste hålla ögon och öron öppna.

Stärkt upp kontrollerna

AL-skolan har besöksförbud för utomstående – men har under den senaste tiden stärkt upp kontrollerna. 

– Det kan vara elever från gymnasiet eller andra personer som kommer till skolan och möter upp några av våra elever. Vi gör också en del rundvandringar i Kungsparken i mån av tid. Så fort vi har en oro för en elev har vi skyldighet att göra en orosanmälan till socialtjänsten. 

Polisen har varit på skolan vid enstaka tillfällen under den senaste tiden. 

– Vi vill att de ska komma hit och fika då och då och det vill även Polisen. Det är vi jätteglada för. Den samverkan som vi har mellan skolorna, socialtjänsten och Polisen är jätteviktig och fungerar bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt