Annons:

24 katter och en hund utsattes för djurplågeri – fick avlivas

24 katter och en hund utsattes för djurplågeri och fick avlivas. Foto: Pixabay

24 katter och en hund utsattes för djurplågeri – fick avlivas

En kvinna i 60-årsåldern i Ljungby kommun ska utsatt 24 katter och en hund för djurplågeri. Djuren fick till slut avlivas till följd av kvinnans bristande djurhållning, skriver Smålänningen.

Annons:

Kvinnan ska under en lång period ha matat vildkatter och sommarkatter vid en utfodringsplats vid kvinnans bostadshus. Tingsrätten anser att samliga katter var knutna till kvinnans regelbundna utfodring och därmed omfattades av hennes ansvar som djurhållare. Vittnen har berättat att katterna var väldigt magra samt hade loppor och rinnande ögon. Djuren var i så dåligt skick att de dömdes ut av veterinär. 

Samtliga katter fick avlivas. 

Stängde in katter

Kvinnan ska bland annat ha stängt in två katter i ett utedass cirka 100 meter från bostaden. Där fick de varken mat eller vatten. Anledningen ska ha varit att de inte skulle bli tvångsomhändertagna. 

Vid en djurskyddskontroll i maj 2016 upptäcktes även en hund i kvinnans bostad som vistades i en mycket smutsig miljö. Den togs till veterinär och fick avlivas på grund av djurskyddsskäl. Veterinären vittnade om att hunden utsatts för lidande.

Redan i slutet av 2014 dömdes kvinnan för djurplågeri. 

Kvinnan döms den här gången till villkorlig dom och dagsböter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt