Annons:

Irriterad Vimmerybo försökte ge förslag: "Så här man ska bli behandlad?"

Kommunledningen tog i går flera beslut för att öka tryggheten i Vimmerby. Samtidigt bad de allmänheten att inkomma med förslag på fler områden.
En Vimmerbybo försökte ge tips – men upplever att responsen var obefintlig.
– Jag är så irriterad. Är det så här man ska bli behandlad? frågar sig hen, som vill vara anonym.

Annons:

Efter den grova våldtäkten i Kungsparken i slutet av förra veckan och flera inbrott samt rån i Vimmerby agerade kommunledningen på torsdagen. 

På en presskonferens berättade majoritetens Tomas Peterson (M) och Marie Nicholson (M) att kommunen omedelbart tänder upp staden – även efter klockan 22.00 på kvällarna. Nu ska gatlamporna lysa ständigt. 

Dessutom förbjuds parkering kring Kungsparken för att minska risken för att kunna gömma sig där. Kommunen ville även ha in förslag på andra områden där åtgärder behövs för att öka tryggheten. 

En Vimmerbybo försökte höra av sig under torsdagen – men tycker att hen blev nonchalant behandlad. 

– Jag ringde personligen till först växel för att bli kopplad till den person som ansvarar för gatubelysningen i Vimmerby. Jag blev omkopplad till Vimmerby Energi- och Miljö, vilket var fel eftersom de inte bestämmer utan bara utför. Jag får ett namn som jag ska ringa, till samhällsbyggnadschefen (Miklos Hathazi), men då är han på semester tills på måndag. Jag blir då kopplad till en annan person, som är hans ställföreträdande. Ringer Gunilla Palmgård (driftchef) sex gånger under dagen, utan att människan svarat eller ringt tillbaka. Signalen går fram utan hänvisning, berättar Vimmerbybon, som vill vara anonym. 

"Är så irriterad"

Ännu en gång ringde hen upp växeln.

– Då får jag ett nytt namn och ringer gatuchefen Andreas Horste. Jag ringer honom och får svar och berättar att jag bor i anslutning till Kungsparken. Jag säger till honom att jag tycker att det är obehagligt att gå i området då det endast är upplyst med varannan lampa. Jag säger också att gatubelysningen är under all kritik och att det också är svag beslysning. Han lyssnar, men säger till svar att det "är en kostnadsfråga". Han berättar för mig att varannat lyse släcks vid 21.30 och det har jag noterat redan, vilket gör mig ännu mer upprörd. Vad är det för svar när man ringer och vill känna sig delaktig som medborgare och känna trygghet när man går ute när det är mörkt? Kommunen ville ju själv att allmänheten skulle komma in med åtgärder. 

Vimmerbybon kände sig ordentligt upprörd efter samtalen. 

– Det borde vara på sin plats att man direkt får veta vem man ska bli kopplad till. Efter det här svaret kommer jag numera alltid ta bilen oavsett var jag ska. Jag kommer sluta cykla som jag gjort tidigt. Är det så här man ska bli behandlad? Jag är så irriterad, säger Vimmerbybon.

Dagens Vimmerby har sökt kommunchefen Carolina Leijonram under fredagen, men hon har inte gått att nå.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt