Annons:

Agerar ännu mer – förbjuder parkering runt Kungsparken

Kommunledningen agerar omedelbart. Natten mellan fredag och lördag tänds samtliga lampor upp – och det blir dessutom förbjudet med parkering runt Kungsparken. Det meddelar kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) samt gruppledaren Marie Nicholson (M).

Annons:

Tidigare i dag kunde vi rapportera att kommunledningen beslutat sig för att agera med en gång för att öka tryggheten i staden. 

– Det här är väldigt allvarligt och för oss är det en hjärtefråga att ha ordning och reda. En del saker kommer vi göra omgående: lamporna i Vimmerby får banne mig tändas upp, så är det bara, det ska vi inom Moderaterna se till. Vi ökar på belysningen runt omkring Kungsparken – det är något vi måste ha råd med, det är en så pass viktig samhälls- och trygghetsfråga. Vi kommer även röja buskar och sly och förbättra belysningen uppe vid tennishallen, sa Tomas Peterson på en presskonferens. 

Nu meddelar Peterson och Nicholson – som också fanns med på presskonferensen – att Vimmerby tänds upp natten mellan fredag och lördag. 

"Vi agerar direkt. De ska vara tända hela natten", skriver duon i ett pressmeddelande. 

Parkering förbjuds

På kransorterna dröjer det något innan ändringen kan genomföras. Där måste VEMAB koppla om i elskåpen, men räknar med att hinna det nästa vecka. 

Dessutom har driftavdelningen meddelat att parkering runt Kungsparken kommer att förbjudas. 

"Så vi minskar möjligheten att bilar skymmer sikten in i parken", skriver de. 

I våras röjdes buskar och mindre träd. Nu kommer man beskära en del träd för att öppna upp för befintliga belysningsstolpar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt