Annons:

Turistbyrån inleder samarbete med stor bokningsaktör

Vimmerby Turistbyrå, med Peter Göransson, Piroska Kallay och Emelie Madsen i spetsen, har inlett ett samarbete med Novasol. Foto: Jakob Karlsson

Turistbyrån inleder samarbete med stor bokningsaktör

Vimmerby turistbyrå inleder ett samarbete med Novasol, en av de största aktörerna i bokningsbranschen.
– Genom vår nya samarbetspartner når utbudet i Astrid Lindgrens Vimmerby ut på en betydligt större marknad och på så vis kan uthyrningen öka, säger turistchefen Peter Göransson.

Annons:

Ända sedan 80-talet, då familjen Flintzberg drev turistbyrå i Grankvistgården, har Vimmerby Turistbyrå förmedlat boende till de turister som besöker Vimmerby under sin semester. 

– Sedan dess har vi självklart utvecklat boendeförmedlingen, inte minst genom modernare bokningssystem och nya marknadskanaler. Men det är en bransch i snabb förändring så vi har tittat på nya lösningar, säger Piroska Kallay. 

Förmedlar bostäder i 29 länder

Nu tar man ytterligare ett steg. Turistbyrån inleder ett samarbete med Novasol som funnits i 45 år och som förmedlar stugor och lägenheter i 29 länder.

– Genom vår nya samarbetspartner når utbudet i Astrid Lindgrens Vimmerby ut på en betydligt större marknad och på så vis kan uthyrningen öka. Bra för stugvärden och bra för Vimmerby som helhet. Det fina är att vi på turistbyrån fortfarande kan hjälpa besökare att boka genom Novasols system och samtidigt få ersättning för arbetet, säger Peter Göransson. 

I Sverige, som är en av Novasols viktigaste marknader, finns ca.3 000 uthyrare. Efterfrågan är störst från framförallt svenskar, tyskar och danskar. 

– Intresset för Astrid Lindgrens Vimmerby är stort och efterfrågan på semesterboende ökar så vi välkomnar de som är nyfiken på att hyra ut, att kontakta oss. Vi på turistbyrån fungerar lite som en lokal representant, även om all löpande kommunikation angående uthyrningen sker direkt mellan stugvärd och Novasol, säger Kallay.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt