Annons:

Privatperson stöttar Lisebergsresan med stor summa – mer pengar behövs om alla ska kunna följa med

Peter Knutsson och Camilla Karlsson på Fabriken hoppas få in ytterligare pengar till Lisebergsresan. Här ses de tillsammans med en av resenärerna på förra årets resa, Filip Jacobsson.

Privatperson stöttar Lisebergsresan med stor summa – mer pengar behövs om alla ska kunna följa med

På Valborgsmässoafton ska Fabriken i vanlig ordning ta med sig kommunens ungdomar till Liseberg. Men pengarna räcker inte till för att alla som vill ska kunna följa med. Nu har bland annat en privatperson gått in med 10 000 kronor och fyra av fem bussar är finansierade.

Annons:

Lisebergsresan har blivit ett känt begrepp i Vimmerby med omnejd. I mer än en handfull år har Fabriken anordnat med bussresa till nöjesparken Liseberg i Göteborg i samband med Valborgsmässoafton. Dagen är vald med omsorg och resan fyller ett speciellt syfte.

– Många gör sin alkoholdebut på Valborg. Vi vill helt enkelt undvika att ungdomar börjar dricka alkohol och därför gör vi den här resan. Man kan se det som en drogförebyggande insats, säger Camilla Karlsson, fritidsledare på Fabriken. 

Liten kostnad

Förra året åkte Fabriken med fem bussar och över 250 Vimmerbyungdomar till Liseberg. Man räknar med att intresset kommer att vara lika stort i år, men det finns en risk att alla inte kommer kunna följa med.

Kostnaden för att följa med på resan är 300 kronor per person och då ingår bussresa, entrébiljett och åkpass till Liseberg samt en matkupong. För att resan ska kunna genomföras med ett så pass reducerat pris krävs sponsorer.

Från start hade Fabriken fått ihop pengar till tre bussar via stöd från Sparbanksstiftelsen (30 000 kronor), Vimmerby kommun (10 000) Majblomman (5 000) och Rädda Barnen (3 000).

”Jättetacksamma”

Efter att ha gått ut och bett om stöd för att kunna finanseria ytterligare bussar har stöttning kommit från bland annat privatpersonen Joakim Ilemark, som har gått in med 10 000 kronor. Även Vimmerbyhus (5 000), Albins Järn (2 000) och ett företag som vill vara anonymt som har sponsrat med 1 000 kronor har ställt upp med ekonomiska medel.

– Vi är jättetacksamma för det här stödet. Det fattades 37 000 kronor och nu har vi fått ihop halva den summan. Det innebär att vi nu kan åka med fyra bussar, säger Camilla Karlsson.

Behöver mer pengar

Om några dagar kan ungdomarna på högstadiet och gymnasiet börja anmäla sig till resan. Fabriken räknar med ett lika stort intresse som förra året. Det innebär att man behöver ha in närmare 20 000 kronor ytterligare för att inte behöva göra ungdomar besvikna genom att inte kunna ta med dem på resan.

Hur ser du på chanserna att få ihop pengar till en femte buss?

– Jag ser ljust på det. Det här hjälper så många ungdomar. Och jag vill betona att de uppskattar resan väldigt mycket och är alltid så skötsamma.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt