Annons:

Nu ska Vimmerbyungdomar få åka till Liseberg igen:

Anders Degerman, Daniel Johansson, Roger Lang och Camilla Karlsson vill gärna hitta sponsorer till Lisebergsresan. Foto: Simon Henriksson

Nu ska Vimmerbyungdomar få åka till Liseberg igen: "Viktigt av många skäl"

Pandemin stoppade Lisebergsresan i flera år. Förra året återupptogs resan och i år är det dags igen. 
– Det här är viktigt av många skäl, säger folkhälsosamordnare Anders Degerman. 

Annons:

Allaktivitetshuset Fabriken har i väldigt många år arrangerat en resa till nöjesparken Liseberg i Göteborg. De första åren skedde resan på Valborgsmässoafton, men 2019 valde man att byta till studentdagen. 

Orsaken var att man mer och mer såg att studentdagen och skolavslutningen blev mer av festdebuten för ungdomarna. 

– När vi tidigare hade det på Valborgsmässoafton tog vi bort det bekymret. Nu ser vi att skolavslutningarna är lugnare numera. Det här är viktigt av många skäl. Det är en riskhelg och vi vill inte att ungdomarna ska begå debut. Så det är en viktig alkohol- och drogförebyggande åtgärd samtidigt som vi låter ungdomarna i Vimmerby få en upplevelse. Alla har inte möjlighet till det annars, säger Anders Degerman, folkhälsosamordnare. 

Målsättningen är att komma iväg med fyra bussar till Liseberg. 

– En gång i tiden var det sju bussar. Fyra bussar är 200 personer och det är både högstadiet och gymnasiet vi riktar oss mot. Treorna tar ju studenten den dagen, så det är upp till tvåan. 

"Vill inte öka priset"

Nu söker man sponsorer till resan, såväl privatpersoner som företag och stiftelser. 

– Det kostar en slant och vi vill subventionerna priset kraftigt. Vi ser gärna att de som har möjlighet, både näringsliv och privatpersoner, stöttar oss. Om man som företag hjälper till att ta sitt samhällsansvar, så blir man uppmärksammad för att man stöder en alkohol- och drogfri skolavslutning. 

För att kunna få ned priset för den enskilde är det helt avgörande. Ungdomarna får inträde, åkband och mat till ett reducerat pris.

– Pengarna behövs. Vi vill inte öka priset, men allt runtomkring ökar. Inträdet lär öka, bussarna kostar mer och så vidare. Det vore bra om vi kan hålla det låga priset. Vi har sagt att 400 kronor är en smärtgräns, men i den bästa av världar skulle vi vilja sänka det något. 

Det är små marginaler för många. Hur gör ni om man inte klarar det?

– Då försöker vi lösa det tilsammans med majblommeföreningen och andra aktörer. Priset ska inte vara något hinder, så då vill vi att man vänder sig. 

Företagare som vill sponsra kan höra av sig till Fabriken direkt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt