Annons:

Därför höll inte polisen några nykterhetskontroller i Vimmerby

I dag var det Trafiknykterhetens dag och i Vimmerby kommun påminde Jimmy Alexandersson från MHF Vimmerby folket om att man ska köra nykter i trafiken.

Annons:

Förra året genomförde polisen en storsatsning med extra nykterhetskontroll på flera platser i landet, bland annat i Vimmerby. I år blev det inte av. 

– Nej, polisen var dåligt bemannade och hade inte tid och möjlighet att göra nykterhetskontroller, säger Jimmy Alexandersson från Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF).

Trafiknykterhetens dag arrangeras av just MHF sedan 2002 och de arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Det är en dag då hela Sverige skänker en tanke till alla de som drabbats av rattfylleriolyckor och deras anhöriga. 

"Gick åt som smör i solsken"

Under dagen fanns Jimmy Alexandersson och ytterligare två personer MHF på plats utanför Systembolaget och ICA Kvantum i Vimmerby för att uppmärksamma vikten av en nykter trafik. 

– Vi delade ut ungefär 150 broschyrer och alla tog slut. De gick åt som smör i solsken, säger Alexandersson. 

På drygt 300 platser i Sveriges delades flygblad ut samtidigt som olika manifestationer genomfördes. Enligt MHF sker 525 rattfyllerikörningar i timmen i Sverige och över 12 000 körningar per dygn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt