Annons:

  • Nu lämnar de asylsökande – stor fest för dem i lördags

    Peter Knutsson och en av hans nya vänner. Nu skiljs de åt. Foton: Privat

  • Nu lämnar de asylsökande – stor fest för dem i lördags

Nu lämnar de asylsökande – stor fest för dem i lördags

De asylsökande som kom till Vimmerby i höstas tvingas lämna Oxgården. Nu bussas de till andra boenden – och i lördags hölls en sista avskedsfest. – Det var en kväll med väldigt mixade känslor, säger Peter Knutsson.

Annons:

Peter Knutsson är en av de som engagerat sig allra mest för de asylsökande som bott på Oxgården i Vimmerby. Han var också med, tillsammans med andra Vimmerbybor och Vimmerbys barnpiloter, och anordnade en stor avskedsfest för flyktingarna i lördags på Fabriken. 

250 personer kom föratt dansa, umgås och ta farväl. 

– Det var mycket glädje och kärlek i luften, men också en stor sorg över att alla som på olika sätt lärt känna varandra snart ska skiljas. Detta gäller framför allt de boende på Oxgården som har lärt känna varandra under deras tid där, men också alla Vimmerbybor som på olika sätt har lärt känna dessa människor under deras tid här, säger Peter Knutsson. 

Men det blev i alla fall ett lyckat avslut för människorna. 

– Det spelades musik från alla hörn och kanter och människor med helt olika bakgrunder dansade och umgicks tillsammans. Nu kommer en vecka med många tuffa avsked när alla ska bussas ut till nya boenden över hela Sverige. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt