Annons:

  • Näs vann pris på Stora Trädgårdsmässan – igen

    Karin Eliasson i sin vinnarträdgård på Stora Trädgårdsmässan i Stockholm. Foto: Astrid Lindgrens Näs

  • Näs vann pris på Stora Trädgårdsmässan – igen
  • Näs vann pris på Stora Trädgårdsmässan – igen
  • Näs vann pris på Stora Trädgårdsmässan – igen

Näs vann pris på Stora Trädgårdsmässan – igen

Astrid Lindgrens Näs har ställt upp i tävlingen Årets Idéträdgård två gånger – och vunnit båda. I dag blev det klart att Näs utsetts till vinnare på mässan i Stockholm. – Det känns väldigt bra och skönt, säger Näs trädgårdsmästare Karin Eliasson.

Annons:

Det är andra gången som Astrid Lindgrens Näs vinner den prestigefyllda tävlingen. Näs vann även 2014 och har bara ställt upp i tävlingen två gånger. 

Temat för årets idéträdgård är balansen och växelverkan mellan det ljusa och mörka i livet. I den idéträdgård som trädgårdsmästaren Karin Eliasson skapat åskådliggörs detta verkligen med en visuell gräns samt en hoppfull länk mellan de båda kontrasterna. Montern har redan före utmärkelsen rönt mycket stort intresse och fått beröm från fackbesökare och publik. 

– När man jobbat så länge och hårt med något känns det väldigt skönt att det uppmärksammas. Det är kul att få lite respons och få så positiva reaktioner. Jag känner mig väldigt stolt över att få representera Astrid Lindgrens Näs, säger Karin Eliasson, som skapat Näs bidrag. 

"Jobbat in namnet"

Sex bidrag bjuds in till tävlingen varje år och vinnaren utses sedan av en jury på Stora Trädgårdsmässan i Stockholm. Mässan har 50 000 - 60 000 besökare per år. 

– När man vinner priset så annonseras det ut och alla vill ta sig en titt på vinnarträdgården. På det sättet når vi kanske 60 000 trädgårdsintresserade på mässan och vi har fått väldigt mycket positiv repsons. Jämfört med 2014 så är det väldigt många som känner till Astrid Lindgrens Näs och det känns roligt att vi har jobbat in namnet i trädgårdsvärlden. 

"Ovärderliga"

Eliasson tror att priset är av stor vikt för Näs. 

– Det betyder mycket för oss internt, man får lite extra bensin. Publikt tror jag att det betyder jättemycket. Vårt namn blir omskrivet och folk får en bild av att vi har något att visa upp. Marknadsföringsmässigt tror jag att de här anspråkslösa priserna är ovärderliga. 

Varför tror du att ni vann?

– Vi har jobbat på samma sätt som med de vanliga trädgårdarna med inspiration runt Småland och Astrid Lindgren och de starka teman som finns i hennes berättelser. Vi har kokat ned till att förgängligheten i naturen är en förutsättning för livet och visualiserat det med en mörk granskog och en spirande björkhage. De miljöerna slår an något hos många människor och vi har ett väldigt starkt tema i Astrid Lindgren. 

I sommar, den 11.e juni, invigs det sista Kapitlet av Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt