Annons:

Krånglet fortsätter – flytten till Nygård dröjer

Flytten tiil Nygård dröjer. Därmed blir barnen kvar på Vimarhaga.

Krånglet fortsätter – flytten till Nygård dröjer

Ni har läst det förut. Flytten av de ensamkommande flyktingbarnen från Vimarhaga till Nygård i Locknevi förskjuts – igen. – Vi pratar om augusti nu. Vi kommer inte att flytta förrän allt är klart, säger IFO-chefen Ewa Pettersson.

Annons:

Redan i december var tanken att de ensamkommande flyktingbarnen skulle flytta från det tillfälliga boendet på Vimarhaga till Nygård i Locknevi. 

Men allt sedan dess har flytten förskjutits. Nu kommer barnen att hamna på sitt boende först i augusti. 

– Det är framskjutet igen och orsaken är att vi inte har fått ordning på täckningen där ute. Mobil och larm och liknande måste fungera, annars går det inte, säger individ- och familjeomsorgschefen Ewa Pettersson. 

I början av augusti har man lovat att det ska vara löst. 

– Eventuellt kan det bli tidigare, men allt måste vara helt klart innan vi flyttar ut dit. Det är en säkerhetsfråga det handlar om. 

Vad känner du för att det skjuts upp gång på gång?

– Det är aldrig bra att det skjuts upp och det skapar en oro. Men vi har valt att inte oroa pojkarna kring det här. Vi har velat ha klara fakta, när det blir av och så. Det har varit jobbigt för personalen också och det är jobbigt, men vi kan inte råda över det. 

Under tiden kommer avdelningen på Vimarhaga vara kvar som boende för de 33 ensamkommande som bor i de tolv rummen. Under 2016 har Vimmerby fortfarande bara anvisats en enda ensamkommande pojke. När trycket var som störst på Sverige i senhöstas tog Vimmerby emot fyra ensamkommande i veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt