Annons:

Cornelia rädd efter attacken i London

Cornelia Petersson bor i London och känner sig orolig efter knivattacken i går kväll. Foto: Privat

Cornelia rädd efter attacken i London

Cornelia Petersson från Gullringen bor i London. Hon känner sig lite extra rädd efter knivattacken i onsdags kväll. – Med allt som har hänt är man lite extra rädd, säger hon.

Annons:

Sedan ett par år tillbaka bor 23-åriga Cornelia Petersson i den engelska huvudstaden London. Hon flyttade dit för kärleken och jobbar på en av Londons största gallerior. Efter att en knivman i går kväll dödade en person och knivskar fem andra känner hon sig rädd. 

– Det är klart att man är lite extra rädd bara allmänt med allt som hänt den senaste tiden. I början brukade jag tänka på det hela tiden att någonting ska hända mig och jag vet att min familj hemma är orolig också. Det är en stor risk i allmänhet att bo där jag gör, säger hon. 

Ska vara vaksamma

London har varit förskonat från den senaste tidens terrordåd, som i huvudsak drabbat Frankrike och Belgien. Det är oklart om det var ett terrordåd som den 19-årige gärningsmannen, som enligt Sky News är norsk medborgare, utförde. Utrikesdepartementet har uppmanat svenskar i London att vara vaksamma. 

– Jag visste faktiskt inte om det förrän i dag. Jag hade precis kommit hem från min pojkvän som bor uppåt i landet, men det är väldigt skrämmande att se. Jag jobbar i en av Englans största gallerior och där har det pratats om bomber och terrordåd och vi har speciella flyktvägar att till om det skulle vara så att ett terrordåd händer. Så det är en tanke man ofta har i bakhuvudet. 

"Inte direkt varit ute"

Hon har inte märkt av någon annorlunda stämning i staden under torsdagen. 

– Jag har egentligen bara gått från tunnelbanan till jobbet, så jag har inte direkt varit ute i dag. Och i gallerian där jag jobbar är det alltid en hel del poliser och hundar och sådär. Men det är klart att man blir lite extra orolig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt