Annons:

Kommunen:

Kommunen trafikadministratör, Moa Sheldon, ser allvarligt på det som hände i tisdags. Foto: Jakob Karlsson

Kommunen: "Ser mycket allvarligt på det som hänt"

Vimmerby kommun ser mycket allvarligt på det som hände när Noelle Anemyr släpptes av ensam utanför sin mammas hus i Storebro. Det skriver Moa Sheldon, trafikadministratör på kommunen, i ett mejl till DV.

Annons:

I tisdags skulle Noelle Anemyr, 14, ha släppts av särskoleskjutsen hos sin pappa. I stället släpptes hon av hos sin mamma – där ingen var hemma. Nilsbuss, som körde flickan, säger att deras rutiner ska förändras och vd:n Anders Fransson säger att han tagit illa vid sig av det inträffade

Moa Sheldon är trafikadministratör hos Vimmerby kommun. Så här skriver hon i ett mejl till Dagens Vimmerby. 

"Vimmerby kommun har gjort en beställning för skjutsar enligt vad som inkommit till gatukontoret. I detta fall har familjen tydligen enligt överenskommelse med Nilsbuss tidigare läsår kört till pappans adress på tisdagar, något som vi på kommunen varit ovetande om. Vi har under sommaren skickat ut ett skjutsschema till föräldrarna med de turer som beställts samt på- och avstigningsplats", skriver Moa Sheldon. 

I kontakt med familjen

Moa Sheldon har haft kontakt med familjen, skolan och Nilsbuss efter incidenten.

"Vi arbetar framöver för att förbättra säkerheten kring särskoleskjutsarna. Föräldrar ska finnas på plats vid avstigning, chauffören ska få mänsklig kontakt men framför allt så måste alla ändringar av beställningar gå igenom kommunens skolskjutsansvarige för att felbeställningar ska kunna undvikas".

Enligt Moa Sheldon ser kommunen väldigt allvarligt på det som har hänt.

"Kommunen ser mycket allvarligt på det som hänt och arbetar som sagt vidare med både särskolan och entreprenörerna för att skapa tydligare rutiner kring skolskjutsen".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt