Annons:

Natur- och skogsupplevelser prioriteras av ALH

Astrid Lindgrens Hembygd prioriterar projektet Natur- och skogsupplevelser vid Tuna gård. Projektstödet ligger på 67 000 kronor. – Vi är jätteglada över beskedet från Astrid Lindgrens Hembygd, säger Annette Eilert och Åke Hammarskjöld på Tuna gård i ett pressmeddelande.

Annons:

Vid det senaste beslutsmötet den 21 september tog Astrid Lindgrens Hembygds styrelse beslut om att prioritera projektet Natur- och skogsupplevelser vid Tuna gård, enligt ett pressmeddelande från ALH. 

Tuna gårds projekt beviljas projektsstöd med 67 000 kronor för att utveckla temaområden för natur- och skogsupplevelser. Området ska stimulera till olika aktiviteter i skog och mark för både kropp, knopp och själ. Med bland annat nya framkomliga stigar och pedagogiska stationer med olika temaområden görs skogsupplevelsen tillgänglig, lärorik och tidseffektiv, skriver ALH i pressmeddelandet.

Projektet kommer samarbeta med näringslivet, hembygdsföreningen, skolan och Svenska kyrkan. Projektet ska bidra till att uppfylla Astrid Lindgrens Hembygds insatsmål "Förädlade lokala resurser". 

– Vi är jätteglada över beskedet från Astrid Lindgrens Hembygd. Vi kan nu göra det möjligt för människor att på ett lättillgängligt och tidseffektivt sätt kunna besöka och delta i aktiviteter i skog och mark oavsett ålder, funktionsnedsättning, kunskapsnivå och nationalitet säger Annette Eilert och Åke Hammarskjöld på Tuna gård. 

30 miljoner kronor

Johanna Stejdahl, verksamhetsledare för ALH, säger så här. 

– Vi ser att projektet Natur- och skogsupplevelser faller inom vår strategi och stämmer väl överens med våra övergripande mål om förbättrad folkhälsa samt ökad entreprenörsanda. Nu återstår bara en del handläggning av ärendet och det slutgiltiga myndighetsbeslutet från Jordbruksverket, säger Johanna Stejdahl.

ALH arbetar med landsbygdsutveckling inom ramen för lokalt ledd utveckling genom Leadermetoden och under programperioden fram till 2020 finns nästan 30 miljoner kronor att söka i projektmedel för utvecklingsprojekt i området, som omfattas av Nässjö, Eksjö, Vimmerby, Hultsfred, Högsby och Oskarshamn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt