Annons:

Snöovädret sänkte ALV:s höstlovsdrömmar

Kvällsteatern blev en succé 2016. Foto: Jakob Karlsson

Snöovädret sänkte ALV:s höstlovsdrömmar

Förra året besöktes Astrid Lindgrens Världs höstmarknad av 33 000 människor. I år hoppades ALV slå det. Men vädergudarna ville annat – och parken landade på 27 165 besökare. – Det påverkar oss när Trafikverket varnar för att ge sig ut i trafiken, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Snökaos hade nog inte Astrid Lindgrens Värld räknat med när förhoppningen var att spräcka fjolårets fina besökssiffror under höstlovsveckan. 

I stället blev höstlovet ganska symptomatiskt för den här säsongen. Snön ställde till det ordentligt och det blev totalt 27 165 besök. 

– Det är vad det är, men vi är nöjda med tanke på förutsättningarna. Både tisdag och onsdag var riktigt tuffa dagar, på onsdagen regnade det nästan på tvären. Under lördag eftermiddag och hela söndagen snöade det och Trafikverket varnade för att ge sig ut i trafiken. Det är klart att det påverkar oss, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

"Fantastisk höstlovsvecka"

Förra året var vädrets makter betydligt mer snälla mot ALV. 

– Vi hade en fantastisk höstlovsvecka, det var uppehåll och varmt. Med tanke på vädret är vi ändå nöjda, även om vi hade önskat att vi hade slagit fjolåret. 

Söndagen besöktes av 500 personer. 2015 var det 2 600. 

– Det visar hur mycket vädret påverkar. Totalt hade vi 2 700 besökare lördag och söndag och 6 500 besökare ifjol på helgen. Men är man en utomhuspark så får man räkna med det. 

Succé för kvällsteatern

Däremot blev det succé för kvällsteatern med Bröderna Lejonhjärta. 

– Det var helt fantastiskt bra. 1 800 såg kvällsteatern förra året och i år var det 2 956. Att öka med tusen i publiken är fantastiskt bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt