Annons:

Ny höstmarknad i ALV – hoppas på rekord

ALV:s vd Joacim Johansson hoppas på en stark höstmarknad.

Ny höstmarknad i ALV – hoppas på rekord

I morgon öppnar grindarna till en ny höstmarknad i Astrid Lindgrens Värld. Fler utställare än någonsin, bättre beläggning och fullbokade kvällsteatrar. – Det känns verkligen bra, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Förra året besöktes Astrid Lindgrens Världs höstmarknad av 33 000 människor. Under de nio dagar som höstmarknaden pågår i år hoppas ALV att ännu fler ska besöka dem. 

– Vår målbild är rätt försiktig, det är bara nio dagar vi har öppet och dåligt väder kan slå hårt. Men vi ser absolut att vi har en möjlighet att slå fjolåret. Vi vill inte ta ut några segrar i förskott dock, även om vädret ser lovande ut, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

Sagoparkens höstmarknad har blivit allt större de senaste åren. 

– Vår tanke är att växa ytterligare. Då är vi väldigt nöjda. 

Medeltidsmarknad

Det finns flera nyheter på årets höstmarknad. Den största är att det blir en särskild del som kallas för "medeltidsmarknad". 

– Den delen tar vi in för att årets nyhet är Bröderna Lejonhjärta. Det ska knyta an med lägereldarna och sagornas tid. Det blir också en del aktiviteter, som att skjuta båge och mycket annat. I framtiden kanske den marknadsdelen ska flytta närmare Bröderna Lejonhjärta, så den kommer i blickfånget för alla besökare. Nu har vi den delen utanför Karlsson på taket. 

Andra små nyheter är att Frödinge mejeri finns på plats och att det går att åka häst och vagn varje dag. Beläggningen på ALV:s boende ser bra ut. 

– Vi har tolv boendeobjekt i den lilla staden. Alla är fullbokade i stort sett hela veckan, så beläggningen ser jättebra ut. Det är med ödmjuk förväntan vi ser fram emot att det kan bli ett väldigt bra höstlov. 

Stor efterfrågan

Trycket för att få titta på kvällsteatern har aldrig varit större. 

– Kvällsteatrarna de fyra första dagarna så är det enormt bra bokat. Det har aldrig varit så bra, vi har sålt över 2 000 biljetter och alla biljetter med mat och teater är slut sedan en bra tid tillbaka och det är fullbokat på lördag och nästan på söndag också. Det är en stor efterfrågan och vi har stora förväntningar på att det ska mottas positivt.

– Vi har gått bredare i år och det är framför allt kopplat till kvällsteatern. Vi tror att det finns en målgrupp som går på teater, är på marknaden och sedan stannar kvar en natt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt