Annons:

Permitteringen avslutad på stort lokalt företag:

Anders Törngren berättar att Frödinge Mejeri går för fullt igen. Foto: Arkivbild

Permitteringen avslutad på stort lokalt företag: "Går för fullt"

I februari permitterade Frödinge Mejeri samtliga anställda vid anläggningen i Frödinge. Nu går produktionen för fullt igen.
– Vi har till och med anställt en i veckan, säger produktionschefen Anders Törngren.

Annons:

I slutet av februari stod det klart att Frödinge Mejeri införde kottidspermitteringar för ett 70-tal anställda. 

– Det är ett 70-tal kollektivanställda och en del på tjänstemannasidan som berörs. Vi har försökt göra det så bra det går, men det är naturligtvis jättetråkigt, sa produktionschefen Anders Törngren vid den tidpunkten.

Personalen var permitterad under mars månad, men precis som företagets mål var är alla anställda tillbaka för fullt igen.

– Vi har full produktion och alla anställda är tillbaka. Det var vårt mål, att permitteringen skulle upphöra efter en månad. Det känns väldigt skönt, säger Törngren.

"Väldigt positivt"

En del var permitterade en dag i veckan och vissa två dagar. 

– Vi återgick den 1 april till full bemanning igen. 

Under veckan har man till och med nyanställt.

– Ja, det är väldigt positivt. Det har verkligen hoppat igång igen. Naturligtvis är vissa saker påverkade, men konsumentsidan går bra. Vi sålde väldigt mycket ostkakor kring påsk bland annat. 

Bygger upp lager

Anders Törngren är också optimistisk inför framtiden.

– Vi byggde upp orderstocken under mars och det är full produktion som gäller framöver. Vi har mycket vi ska köra ikapp till semesteruppehållet. Vi måste ha ett lager av tårtor tills dess. Vi har mycket annat på gång också, så det känns bara positivt.

Frödinge mejeri har knappt ett 80-tal anställda vid sin anläggning i Frödinge. Sedan förra sommaren ägs mejeriet av danska Odense Marcipan A/S.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt