Annons:

Därför kostar renoveringen nästan 400 000

Fastighetschefen Rolf Johansson är förvånad över vissa skador på Vimarhaga. Foto: Simon Henriksson

Därför kostar renoveringen nästan 400 000

Cirka 30 ensamkommande flyktingbarn bodde på Vimarhaga under knappt ett år. Nu kan avdelningen komma att renoveras för nästan 400 000 kronor.
– Jag är förvånad över vissa skador, men inte över helheten, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

Annons:

För en tid sedan trodde Johansson att renoveringen skulle landa på 30 000 kronor. Facit är mer än tio gånger så mycket. Skanska ska stå för renoveringen och takpriset är satt till 380 000 kronor.

Hur mycket det blir återstår att se.

– Det är priset vi har fått. Vi har tittat över det här en gång till och vi var lite optimistiska första gången. Det här ska göras på löpande räkning mot ett takpris och vi måste räkna med att det blir 380 000 kronor.

”Har tagit stryk”

Arbetet ska vara klart den siste februari.

– Vi byter rätt mycket mattor som vi provat att städa, men vi får inte upp ytan. Det går inte hålla dem i ett bra skick ur hygienisk synpunkt. Det finns även en del klistermärken och andra skador som gör att vi får byta en del skåpsluckor och vi får ta ett extra tag i badrummen eftersom vi märker att det inte går bort med städning. Materialet har tagit stryk och det går inte hålla rent det om man inte byter.

Ingen skadegörelse

Rolf Johansson är förvånad över att renoveringsbehovet är så pass omfattade i de nybyggda lokalerna.

– Jag är förvånad över vissa skador, men inte över helheten. Jag hade inte räknat med att vi skulle behöva byta så mycket mattor. Förklaringen är att man dragit lite grejer när man flyttat i stället för att lyfta den. Det är inte typen av verksamhet som gjort skadorna, utan hur man handskats med möblemanget.

Har det varit någon skadegörelse i lokalerna?

– Det tycker jag inte, men det är lite extra slitage. Det har varit ett hårt tryck med tre pojkar i varje rum och inte den städfrekvens som vi har. 

Kostnaden för renoveringen betalas av de statliga flyktingmiljonerna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt