Annons:

Strålande start för Näs – ”Så himla glad”

Mia Thelin, verksamhetschef på Astrid Lindgrens Näs, är mer än nöjd med de första dagarna. Foto: Jakob Karlsson

Strålande start för Näs – ”Så himla glad”

En månad senare än planerat kunde Astrid Lindgrens Näs äntligen öppna på Kristihimmelsfärdsdagen. Det gjorde muséet med besked.
– Det känns underbart. Jag är så himla glad, säger verksamhetsledaren Mia Thelin.

Annons:

Hur många besökare går det vänta sig ett år som inte liknar någonting annat? Det är en fråga som alla arrangörer ställer sig. Astrid Lindgrens Näs har halverat budgetmålet och gått från 40 000 till 20 000 besökare.

– Även när vi satte det målet kändes det väldigt tufft, men efter den här helgen känns det som det kan gå och det är bara hoppas att folk fortsätter komma till oss.

"Känns lite extra bra"

I torsdags kunde Näs äntligen öppna upp verksamheten för allmänheten – och det gick som en dans. Förväntningen låg på 20 betalande gäster per dag. Det blev 80, både i torsdags och i fredags.

– Det är verkligen mer än vad jag trodde. Jag tycker verkligen att det blev perfekt, det kom inte noll personer och inte heller för många. Vi hade gäster som väntade innan öppningen och många har varit i restaurangen och njutit. Att det blir så fina möten känns lite extra bra i år.  

Många tycker att det är skönt att vi kunnat öppna och man får höra hur människor har det i dessa tider, säger Mia Thelin och fortsätter:

– Vi har fått bra respons på förändringarna i restaurangen och det är många fler som bor här som kommit till oss och köpt årskort. En hel del äldre varit här för första gången och njutit, det är också kul. Det är idel boostning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt