Annons:

Våryra-bingo och fredsstenar när Näs öppnar för säsongen

Astrid Lindgrens Näs öppnar för säsongen i helgen. Foto: Arkivbild

Våryra-bingo och fredsstenar när Näs öppnar för säsongen

På lördag slår Astrid Lindgrens Näs upp portarna för säsongen, och på programmet står aktiviteter för såväl barn som gamlingar, både inne och ute.

Annons:

Mia Thelin, verksamhetschef på Astrid Lindgrens Näs, ser fram emot att öppna och extra kul är det att öppna på en helg, tycker hon. 

– Både föräldrar och barn och barnbarn kan komma. Vi hoppas kunna väcka en nyfikenhet kring trädgårdarna och växterna, så förutom att allt står i blom har vi gjort en liten "Våryra-bingo", berättar hon. 

Våryra-bingot är ett sätt att inspirera besökarna att upptäcka våren. På brickan finns uppdrag som "hitta en daggmask" och "skrik ett vårskrik", men även mer subjektiva uppmaningar som "hitta något som luktar gott".

– Vi hoppas att vi kan få besökarna att använda alla sinnen. 

Kaniner och fredsstenar

Det har också flyttat in nya kaniner på Näs, och med dem har en hel massa namnförslag trillat in från barn i närheten.

– Det är kul, det märks att det engagerar många barn! Vi har fått massor av mail, och många frågor om kaninerna.

För den äldre publiken finns konstinstallationen Fredsstenar på plats, ett projekt sprunget ur stenhuggaren Kristian Lunds engagemang att påverka världen mot fred. På hundra stenar har han ristat in budskapet "aldrig mer krig" på olika språk.

– I vår samling är det hundrasju språk tror jag. Det är ett budskap som engagerar oss och som passar Astrid Lindgrens antivåldsfilosofi.

Även utställningen "Grattis Pippi" som hade premiär i fjol i Prästgårdsparken står kvar i år.

– Det var få som hann se den i fjol, så nu får de en ny chans. Det ska bli fint att få öppna! Vi har ju butiken och restaurangen också, matgänget har jobbat som tusan, vi ska ha lite smörgåstårta bland annat. Nu i helgen tror jag också att de kommer vilja göra lite vårigt, kanske med rabarberpaj. Lite sol på det så!

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt