Annons:

Känd skådespelare uppträder i Frödinge

I oktober blir det stjärnglans i Frödinge bygdegård. Robert Jelineks teateruppsättning "Varje våg" ska visas. Bland annat medverkar Angela Kovács i föreställningen. – Det borde stå folk i kö, säger Curt Tyrberg, kassör i bygdegårdsföreningen.

Annons:

I vintras spelade Nick Borgen i Frödinge bygdegård och i somras uppträdde Eddy Oliva. Nu satsar bygdegårdsföreningen ännu mer och ännu större. 

I mitten av oktober kommer föreställningen "Varje våg" till Frödinge bygdegård.  

– Det kommer att bli tre föreställningar, en för folkhögskolan, en för gymnasiet och en offentlig på fredagen. Det är kul att få hit något så namnkunnigt som Kronobergs länsteater, säger Curt Tyrberg, kassör i Frödinges bygdegårdsförening. 

Kovács en av skådespelarna

Varje våg är regisserad av Robert Jelinek, svensk skådespelare, författare och regissör, och pjäsen bygger på Vilhelm Mobergs "Utvandrarna". Den handlar med andra ord om emigrationen till Amerika. 

– Det är ju en fråga som är ständigt aktuell. Då flydde man från Sverige och överheten. Frågorna var många: kommer jag finna mig tillrätta i det nya landet? Kan jag stanna kvar? Det är nog frågor vi inte ser när folk flyr till oss, säger Curt Tyrberg. 

Bland annat är Angela Kovács, som spelade Irene Huss i de populära deckarfilmerna med samma namn, en av huvudrollsinnehavarna.

– Jag tycker att det borde stå folk i kö. Så stort är det här arrangemanget. 

Spännande saker på gång

Det här är första gången som bygdegårdsföreningen satsar på något som det här. 

– Sedan kommer det bli fler saker, vi måste aktivera oss. Tanken är att vi ska gå vidare med det här och kanske bilda en lokal avdelning för riksteater. Det är inte klart än, men det finns i våra tankar. 

Vad har du för förväntningar?

– Jag har så tråkiga förväntningar. Som kassör vill jag ju tjäna pengar. För mig är det väldigt viktigt att få upp intresset för bygdegården. Det är en viktig samlingslokal både för orten och för hela Vimmerby. Det är nog inte många som vet att den största samlingslokalen ligger i Frödinge. Sedan finns också intresset för att öka kulturutbudet i Vimmerby också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt