Annons:

Sara från Vimmerby tar tillfälligt över chefsposten i lokal butik

Sara Green från Vimmerby har jobbat som butikschef i Hultsfred i totalt sju år. Nu hoppar hon in som tillfällig butikschef på Coop i Vimmerby under tiden som Amanda Stéen är föräldraledig. Foto: Privat

Sara från Vimmerby tar tillfälligt över chefsposten i lokal butik

31-åriga Vimmerbybon Sara Green tar över som butikschef på Coop i Vimmerby när ordinarie chefen Amanda Stéen är föräldraledig. 
– Jag blir vikarierande butikschef tills vidare, säger Sara Green i en intervju med Dagens Vimmerby. 

Annons:

Det har, som Dagens Vimmerby rapporterat om flera gånger, varit stor omsättning på butikschefsposten på Coop på Norrtullsgatan i Vimmerby. Venabon Amanda Stéen tillträdde chefstjänsten den 1 september i fjol och går på föräldraledighet i månadsskiftet februari-mars. 

Kliver in som vikarierande butikschef

Nu står det klart att Sara Green kliver in som ny butikschef under tiden som ordinarie chefen är föräldraledig, en nyhet som Vimmerby Tidning rapporterade om i dag. Hon tillträder tjänsten den 1 mars.  

– Jag är vikarierande butikschef under tiden som hon är föräldraledig. Mitt kontrakt löper till att börja med i cirka ett och ett halvt år. Tanken är att hon ska återvända, säger Sara Green. 

Sara Green vet vad det innebär att vara butikschef efter många år i den rollen i Hultsfred.  

– Jag var tidigare butikschef på Netto i Hultsfred i sex år och när den omvandlades till en Coop-butik följde jag med och var butikschef i cirka ett och ett år halvt år. Butiken är just nu avveckling och jag kontaktade Oskarshamnsföreningen i samband med avvecklingsbeskedet och sa att jag var intresserad av att arbeta vidare inom Coop. Då fick jag ett erbjudande om att ta över som butikschef på Coop i Vimmerby, säger Sara Green. 

"En större butik med ett bra läge"

Sara Green slutför just nu arbetet i Hultsfredsbutiken då hela avvecklingsprocessen är igång. Utbildningarna för att kliva in som butikschef i Vimmerby kommer börja i mitten på februari. Hon ser många fördelar med det nya tillfälliga jobbet efter drygt sju år som butikschef i Hultsfred.

– Det är först och främst en större butik med ett väldigt bra läge i Vimmerby och jag får nya förutsättningar och nya utmaningar. Jag har inte jobbat med post och spel tidigare och de har onlinehandel också, vilket ligger väldigt rätt i tiden. De har jättegoda förutsättningar att fortsätta utvecklas och jag hoppas att jag kan bidra till utvecklingen. 

Hur ser du på att komma till en arbetsplats där det har varit mycket ruljangs på butikschefsposten?

– Jag tänker inte så mycket på det. Jag går in med en neutral och positiv inställning och tänker att allt löser. Jag tror att det kommer bli väldigt bra.

Hur ser du på Coops framtid?

– Coop har i grund och botten ett starkt varumärke, speciellt när det gäller deras hållbarhetstänk. Om man bara bygger vidare på det de redan har så tror jag att de har en god framtid. Sedan blir det stor konkurrens med andra butiker som byggs upp i Vimmerby under en snar framtid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt