Annons:

Företaget jublar över storsatsningen – dubblar styrkan

Anna Rundgren, Aina Wiger, Felicia Stridell, Antonia Svensson och Josefine Ohlsson på Hudvårdskompaniet ser fram emot att bli en stor del av Vimmerby Stadshotells satsning på en spaanläggning. Foto: Pressbild

Företaget jublar över storsatsningen – dubblar styrkan

Hudvårdskompaniet är en stor del i Vimmerby Stadshotells stora satsning på en helt ny spaanläggning. Ägaren Aina Wiger tror att bolaget kommer att dubbla antalet anställda.
– Det kommer betyda jättemycket för oss, säger hon.

Annons:

För fem år sedan flyttade Hudvårdskompaniet till sin nuvarande lokal på Norrtullsgatan i Vimmerby – vägg i vägg med Vimmerby Stadshotell. Ett tungt skäl till flytten var hotellets planer på en helt ny spaanläggning och när lokalen byggdes om förberedde man direkt för en enkel ingång till den tilltänkta spaanläggningen.

Som alla vet har det hänt en del under de senaste fem åren och planerna har skjutits på framtiden. Förra veckan meddelade hotellet att man trycker på knappen och det jublar förstås Aina Wiger för.

– Det är verkligen jätteroligt. Det är ingen nyhet för mig utan det var anledningen till att vi bytte lokal från början. Sedan har det varit mycket som kommit emellan, men när vi renoverade lokalen gjordes det en gång emellan så det är bara att ta bort en spånskiva egentligen. Det är skitkul att det verkligen blir av nu.

 "Bra för hela Vimmerby"

Hudvårdskompaniet har fem medarbetare idag och Wiger tror att det kommer att behövas dubbelt så många när spaanläggningen är igång.

– Det kommer betyda jättemycket. Vi kommer få många fler besökare och det ger fler anställningstillfällen. Det gör att vi kanske dubblar upp personalgruppen.

Hudvårdskompaniet kommer stå för alla behandlingar i spadelen.

– Det kommer vara ett nära samarbete mellan oss, men det är Joakim (Carlqvist, ägare av hotellet) som gör själva satsningen. Jag uppskattar Joakim väldigt mycket och det känns kul. Spaet kommer vara påkostat och bra för hela Vimmerby.

 "Känns klockrent"

Wiger tror att satsningen blir ett lyft för hela Vimmerby.

– Det är många klagomål på att mycket är dåligt i Vimmerby, men ett bra spa lockar människor utifrån också. I dag åker man 20 mil för en weekend med spa utan problem och det är här kommer bli en jättedragning för hela Vimmerby. Det är en satsning som många kommer kunna glädjas av. Det känns klockrent.

Hudvårdskompaniet har förstås haft ett par svåra år under pandemin.

– Det har varit skitjobbiga år, det går inte sticka under stol att det varit lite häxjakt under corona att man inte ska besöka frisörer eller massörer och liknande yrkesgrupper. Jag tycker att vi har löst det och vi har klarat oss. Det är många kollegor i branschen som inte gjort det. Jag har gjort allt vad jag kunnat, vi behövde inte permittera och jag har levt på det man har sparat sedan innan, säger Wiger och fortsätter:

– Det finns utmaningar nu med, men det är alltid en fördel att vara i en småstad. Jag tror att allt är tuffare i en storstad. Även om det är mer folk så är man kanske inte så högt belånad här och man är mån om det som finns. Vi har jättemånga ambassadörer som är jätteviktiga för oss. Jag tror aldrig att jag hade startat en salong i en storstad.

Hudvårdskompaniet har även en verksamhet i Västervik.

– Den är mycket mindre och det är tuffare där. Ser man till handeln i Vimmerby är det lätt att slå ned på att det inte kommer så mycket folk, men jag tror det är tuffare i storstäder. Här är det lätt att få kunder som är ambassadörer. Överlag tycker jag inte att vi ska fokusera på de som inte handlar här, utan de som vurmar för oss och det är det jättemånga gör.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt