Annons:

  • Nytt torgkoncept i Vimmerby kan fortsätta:

    Aina Wiger och Anna Pettersson är nöjda med gensvaret för konceptet med torghandel på torsdagar i Vimmerby och tittar på en fortsättning. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nytt torgkoncept i Vimmerby kan fortsätta:
  • Nytt torgkoncept i Vimmerby kan fortsätta:

Nytt torgkoncept i Vimmerby kan fortsätta: "Folk har varit otroligt glada"

Torsdagstorg har fallit väl ut. Det nya konceptet i Vimmerby kan dessutom se en fortsättning efter det sista inbokade tillfället.
– Det finns helt klart planer på att utveckla torgkonceptet, säger Anna Pettersson, en av initiativtagarna till torsdagstorg i Vimmerby.

Annons:

Flera av butikerna i Vimmerby har de två senaste torsdagarna flyttat ut sina verksamheter på Stora torget och erbjudit handel under namnet torsdagstorg.

Initiativtagarna Aina Wiger (Hudvårdskompaniet) och Anna Pettersson (Stuneks) är nöjda med hur konceptet har tagits emot av Vimmerbyborna i den prioriterade målgruppen med personer över 70 år. 

– Vi gör det för att personer i riskgrupper ska få en möjlighet att handla på ett säkrare sätt samtidigt som vi vill hitta på något som kan glädja de äldre i vardagen. Det är en del av glädjekalendern som ryms inom projektet Vimmerby Tillsammans som finansieras av Kampradstiftelsen, säger Anna Pettersson. 

"Vill visa att vi bryr oss"

Aina Wiger instämmer och har från kunderna fått höra att satsningen är viktig i dessa tider. 

– Folk har varit otroligt glada och känt att de äntligen fått lov att gå ut. Vi vill på det här sättet visa att vi bryr oss, säger Aina Wiger.

På mindre än en vecka skapades glädjekalendern som pågår med aktiviteter under maj månad. Torsdagstorget är en lokal torghandel på en avgränsad yta med bra avstånd mellan handlarna och handsprit finns att tillgå. 

– Det finns många äldre och personer i riskgrupper för coronaviruset som i dessa tider kan tycka att det är jobbigt att gå runt i en butik och handla. Här kan man hålla mer distans och mötas på ett bra sätt, säger Pettersson och fortsätter:

– På det här sättet kan stadens handlare visa upp sig och visa att vi tar krisen tillsammans och måste jobba tillsammans. Det är trevligt att träffa alla företagare. 

Vad får ni för reaktioner från kunderna?

– Det har varit väldigt många bra reaktioner, sedan har det funnits någon enstaka person som har känt oro. Man går ändå hit på egen risk och vi har gjort det så säkert vi bara kan, säger Pettersson. 

Planerar för fortsättning

Torsdagen den 28 maj är sista gången som stadens butiker flyttar ut på torget, enligt ursprungsprogrammet. Både Pettersson och Wiger är hoppfulla om en fortsättning.

– Förhoppningsvis kan det vara något som vi kan jobba vidare med för att skapa en lokal torghandel och ett mer levande torg. Vi har till exempel funderat på att bjuda in lokala Rekoringar, säger Pettersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt