Annons:

Vimmerbybo blir ny bankordförande:

Vimmerbybon Malin Hamlin valdes som ny styrelseordförande för Kinda-Ydre Sparbank efter avgående Royne Persson. Foto: Stefan Holgersson

Vimmerbybo blir ny bankordförande: "Väldigt spännande"

En Vimmerbybo blir ny ordförande för Kinda-Ydre Sparbank. Det rör sig om Malin Hamlin som valdes i fredags kväll.

Annons:

Sparbanksstämman genomfördes i fredags kväll på Nääs Gårdsbryggeri i Ydre. Då avtackades Royne Persson efter sex år som styrelseordförande. 66-åringen har passerat den åldersgräns som gäller för val till styrelsen. 

46-åriga Vimmerbybon Malin Hamlin nominerades av valberedningen till ny ordförande för Kinda-Ydre Sparbank. Hon fick enhälligt huvudmännens förtroende att ta över ordförandeklubban. 

– Det ska bli en väldigt spännande resa att komma tillbaka till sparbanksvärlden. En resa som kommer att fortsätta vara digital där det personliga mötet är fortsatt viktigt. Sparbanken är viktig för det lokala näringslivet och utvecklingen lokalt. Kinda-Ydre Sparbank kommer vara en spänstig utmanare mot storbankerna. Idéfonden är också ett utmärkt sätt att bidra till det lokala samhället, säger Malin Hamlin i ett pressmeddelande.

Jobbat på Finansinspektionen

Malin Hamlin har en magisterexamen i nationalekonomi och har bland annat bankerfarenhet från både Swedbank och Tjustbygdens sparbank. Hon har också jobbat på Finansinspektionen och sitter som ordförande i det egna familjeföretaget Lansen Omsorg.

Kinda-Ydre Sparbank gjorde ett rörelseresultat för 2022 på 23,5 miljoner kronor. Bankens totala egna kapital uppgår till 876 miljoner kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt