Annons:

FÖRHANDLINGARNA AVSLUTADE EFTER VARSLET PÅ BOKLOK

Fabrikschefen Robert Gurbin, till vänster i bild, säger att förhandlingarna nu är avslutade. Foto: Simon Henriksson

FÖRHANDLINGARNA AVSLUTADE EFTER VARSLET PÅ BOKLOK

Nu är förhandlingarna avslutade på Boklok och i närtid får de berörda veta om de blir uppsagda eller inte. Men någon samlad bild vill fabrikschefen Robert Gurbin inte ge.
– Vi kommer personligen att delge dem som berörs, säger han.

Annons:

Den 11 januari kom beskedet ingen önskat. Boklok, som redan lagt två stora varsel inom ett år, varslade nu ytterligare 65 anställda om uppsägning. 

Om varslet slår igenom fullt ut skulle Boklok endast ha 14 medarbetare kvar. För drygt ett år sedan var man 230 personer i fabriken i Gullringen. 

– Det är en väldigt låg bemanning. Det handlar om sparlåga tills marknadsläget vänder och tillåter det, sa fabrikschefen Robert Gurbin den januaritorsdagen. 

Förhandlingarna har därefter pågått med facket och nu är man i mål både vad gäller tjänstemännen och yrkesarbetarna.

– Vi har informerat vår personal om att vi stängt förhandlingarna. Nu kommer vi personligen att delge dem som berörs om de blir kvar eller om det är uppsägningstid som gäller utifrån anställningstiden, säger Robert Gurbin. 

Långa uppsägningstider

Men hur många som blir uppsagda efter varslet kommer inte bli känt för allmänheten i det här läget.

– När vi informerat alla berörda personligen kommer vi gå ut med en samlad bild kring hur organisationen ska se ut. Vi ska prata med alla yrkesarbetare och det kommer nog ta hela denna vecka och en bit in på nästa vecka. Vi vill prata med alla enskilda först. 

Besked har man börjat lämna till de anställda. 

– Men innan vi säger hur många som berörs av varslet, så vill vi lämna beskedet till den enskilde. Det känns både mer personligt och mer rätt. Vi lämnar inga besked över telefon, vare sig om det är positivt eller negativt, och vissa är inte inne förrän nästa vecka. 

En stor andel av de anställda som fortfarande är kvar på Boklok har jobbat där i många år och har ganska långa uppsägningstider. 

– Generellt så är det ganska långa uppsägningstider, men jag kan inte säga något mer om det här nu. Vi har informerat om att förhandlingarna är avslutade och börjar lämna besked till de enskilda nu. 

Facket vill inte kommentera

Vid flera av de tidigare varslen på företaget har precis så många som varslats också blivit uppsagda. Roger Pettersson, ordförande för GS-klubben på Boklok, vill inte heller han säga något om antalet.

– Jag har ingen kommentar förrän nästa vecka. Alla har inte fått sina besked ännu, säger han kort. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt